Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Να δοθούν μέσω ΕΛΓΑ αποζημιώσεις για τις ζημιές απ' το σκουλήκι

Σε δήλωσή του, σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία εκτίμησης των ζημιών και της αποζημίωσης των παραγωγών, για τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε στο βαμβάκι το πράσινο σκουλήκι, ο Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: «Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης που, καλυπτόμενη πίσω από το νέο νόμο για την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ που ψήφισε - και ο οποίος δεν αναγνωρίζει αυτού του είδους τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή - δε δίνει την εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν γρήγορα τις διαδικασίες για αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ.

Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδης, που έρχεται, την Κυριακή, στη Λάρισα για να πάρει μέρος στη "φιέστα" που στήνεται "για πάρτη του", πρέπει ν' απολογηθεί για το γεγονός ότι οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας κι άλλων περιοχών της χώρας κινδυνεύουν να μείνουν, φέτος, χωρίς εισόδημα.

Ν' απολογηθούν στους αγρότες πρέπει και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που στήριξαν, στηρίζουν και θα στηρίζουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και, γενικότερα, της κατάργησης κάθε είδους κρατικής παρέμβασης υπέρ των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών (...) Τώρα οι αγρότες δεν έχουν κανένα τέτοιο στήριγμα και είναι εντελώς αβοήθητοι.

Οσον αφορά στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιλέξει τη διαδικασία αποζημίωσης μέσω ΠΣΕΑ, οι αγρότες ξέρουν και από τη πείρα τους ότι πρόκειται για μεγάλη κοροϊδία σε βάρος τους. Μέσω των ΠΣΕΑ δεν πρόκειται να πάρουν σχεδόν τίποτα κι αν, μετά από πολύ καιρό, πάρουν κάτι, θα είναι ψίχουλα. Παράδειγμα, οι σιτοπαραγωγοί, οι καλλιέργειες των οποίων, λόγω κακοκαιρίας, έπαθαν πολύ μεγάλη ζημιά το 2008 και τώρα καλούνται να πάρουν "αποζημίωση" ... 0,75 ευρώ το στρέμμα!

Ως υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αλλά και ως αγροτοσυνδικαλιστής, καλώ τους αγρότες να βγουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για το 100% των ζημιών και την κατάργηση του νόμου για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Ταυτόχρονα, να τιμωρήσουν, με τη ψήφο τους, τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υπηρέτες της πολιτικής που αφήνει τους μικρομεσαίους αγρότες απροστάτευτους κι αβοήθητους, ώστε να οδηγηθούν, μια ώρα αρχύτερα, στο ξεκλήρισμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ