Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Διαδήλωσαν μαζικά στην Αθήνα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Μαζική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι στο πλαίσιο τρίωρης στάσης εργασίας (12μ. - 3μ.μ.) που αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία» (ΕΑΒ), διαδηλώνοντας ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΕΑΒ, ενάντια στις εργολαβίες, απαιτώντας ταυτόχρονα προσλήψεις προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι έφτασαν με πούλμαν στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου και συγκεντρώθηκαν και στη συνέχεια από εκεί συγκροτημένα πορεύτηκαν μέχρι τη Βουλή. Αντιπροσωπεία τους επέδωσε υπόμνημα στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, ο οποίος και δήλωσε ότι θα το διαβιβάσει σε όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου. Η συνεχής υποβάθμιση της ΕΑΒ και τα «εμπόδια» που μπαίνουν στην ανάπτυξή της δείχνουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιταχύνει τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησής της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για δυο εργολαβίες που θα αναλάβουν υποκατασκευαστικό φόρτο και αφορούν κομμάτια των αεροσκαφών «F-16» και «C-130». Ακόμα ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει τις σχεδιαζόμενες αρνητικές εξελίξεις αποτελεί το γεγονός ότι δε γίνονται προσλήψεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 3.000 εργαζόμενους που απασχολούνταν, σήμερα έχουν μείνει 2.100, ενώ έως το 2012 θα έχουν αποχωρήσει προγραμματισμένα άλλοι 500 εργαζόμενοι λόγω συνταξιοδότησης.

Αλλωστε την επιτάχυνση των διαδικασιών διάλυσης και παράδοσης στα πολυεθνικά μονοπώλια ό,τι έχει απομείνει από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, με την ΕΑΒ να είναι στην κορυφή της λίστας, εξήγγειλε πρόσφατα και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ