Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ G4S
Να απαντήσουν αγωνιστικά με το ταξικό τους συνδικάτο

Εξόρμηση έξω από τα γραφεία της εταιρείας έκανε χτες το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

Στο έδαφος της τρομοκρατίας που στρώθηκε με τη συμβολή των εργατοπατέρων, η εργοδοσία απαιτεί την πλήρη υποταγή των εργαζομένων (φωτ. από κινητοποίηση του κλαδικού και άλλων ταξικών συνδικάτων ενάντια στις τρομοκρατικές απολύσεις, το 2005)
Στο έδαφος της τρομοκρατίας που στρώθηκε με τη συμβολή των εργατοπατέρων, η εργοδοσία απαιτεί την πλήρη υποταγή των εργαζομένων (φωτ. από κινητοποίηση του κλαδικού και άλλων ταξικών συνδικάτων ενάντια στις τρομοκρατικές απολύσεις, το 2005)
«Να γίνουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις. Να πάρουν απόφαση για κινητοποιήσεις. Να αποφασίσουν την καθαίρεση των διοικήσεων αυτών των σωματείων που αποφάσισαν πως με 640 ευρώ ένας εργαζόμενος μπορεί να συντηρεί την οικογένειά του, να μεγαλώνει τα παιδιά του»! Μ' αυτό το κάλεσμα και εξόρμηση, χτες το ξημέρωμα, έξω από τα γραφεία της «G4S SECURE SOLUTIONS SA» στην Π. Ράλλη, το ΠΑΜΕ και το ταξικό Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας ανέδειξαν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύουν η εργοδοσία και οι υπηρέτες της.

Η εργοδοσία και η ηγεσία των σωματείων των υπαλλήλων του ομίλου «G4 Securicor» και της εταιρείας «G4S Guarding Security Services SA» υπέγραψαν συμφωνία που προβλέπει ότι «ο νόμιμος μηνιαίος μισθός των εργαζομένων με την ειδικότητα προσωπικό ασφαλείας που έχουν χρόνο υπηρεσίας στην εν λόγω ειδικότητα από 0 έως 3 χρόνια και για όσο χρονικό διάστημα απασχολούνται στη φύλαξη του έργου της ΗΣΑΠ ΑΕ θα είναι 640 ευρώ»! Δηλαδή, 100 ευρώ κάτω και απ' αυτή την άθλια σύμβαση που έχει υπογράψει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Εργοδότες και «συνδικαλιστές» επικαλούνται «την εντεινόμενη οικονομική κρίση» και «τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας και επιβίωσης των επιχειρήσεων...».

Οι «συνδικαλιστές» που υπογράφουν τέτοιες συμφωνίες δεν είναι εκπρόσωποι των εργατών, το μόνο που αντιπροσωπεύουν είναι τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, ανέδειξαν τα μέλη του ταξικού συνδικάτου που μοίραζαν ανακοινώσεις στους εργαζόμενους ενώ πήγαιναν να πιάσουν δουλειά.

Οπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, «η G4S αποτελεί τον κορυφαίο παγκόσμιο όμιλο παροχής ολοκληρωμένων λύσεων ασφαλείας. Εξειδικεύεται στην κατανόηση και στην ανάλυση υπαρχόντων και μελλοντικών κινδύνων που απασχολούν τους πελάτες της - δημόσιος τομέας, πολυεθνικές εταιρείες και ιδιώτες σε όλο τον κόσμο -, και εξασφαλίζει λύσεις ασφαλείας προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους». «Οραμα» της εταιρείας είναι «να καθιερωθούμε ως ο μεγαλύτερος παγκόσμιος φορέας παροχής ολοκληρωμένων λύσεων ασφαλείας». Διατηρεί «επιχειρησιακούς οργανισμούς σε περισσότερες από 116 χώρες» και - όπως ισχυρίζεται - «διαθέτει τον μεγαλύτερο και αρτιότερο τεχνολογικά στόλο οχημάτων και εκτελεί περισσότερες από 800.000 διακινήσεις αξιών ετησίως, ενώ οι μεταφερόμενες αξίες ξεπερνούν το ένα δεύτερο του ετήσιου ΑΕΠ».

Μάλιστα, η εργοδοσία αναλαμβάνει να διευκρινίσει πως «οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής διαθέτουν υψηλά πρότυπα επιχειρησιακής απόδοσης και πάθος για άριστη εξυπηρέτηση των πελατών». Δηλαδή, «κράχτη» για την κυριαρχία της στο χώρο των υπηρεσιών ασφαλείας αποτελεί η αποφασιστικότητά της να συμπιέσει τις ανάγκες (βλ. δικαιώματα) των εργαζομένων όσο απαιτεί η προσέλκυση πελατών. Ετσι, με την πρόθυμη συνεργασία των «συνδικαλιστών» του χώρου φροντίζει να εξασφαλίσει φτηνές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες στους πελάτες της, μεταξύ των οποίων είναι και το ελληνικό Δημόσιο που - συστηματικά - στο όνομα της μείωσης των ελλειμμάτων πρωτοστατεί στο πετσόκομμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκεί που οι «επενδύσεις» και οι «νέες θέσεις» εργασίας γίνονται απολύσεις (2024-05-28 00:00:00.0)
Με την ...όρεξη έμεινε η εργοδοσία που επιχείρησε να σπάσει την παραδοσιακή αργία (2024-01-03 00:00:00.0)
Απόλυση απεργού στη «Vodafone» (2016-02-12 00:00:00.0)
Στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση στη «Forthnet» (2014-11-15 00:00:00.0)
Πείραμα που θα καταγράφει την ανθρώπινη συμπεριφορά (2010-09-18 00:00:00.0)
Υποχρεώθηκε σε υποχώρηση για το χρόνο εργασίας (2008-08-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ