Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Να μην κόβεται το τηλέφωνο σε άνεργους και χαμηλόμισθους

Παρέμβαση χτες στη διοίκηση του ΟΤΕ για την προστασία ανέργων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων

Παρέμβαση στη διοίκηση του ΟΤΕ έκανε χτες αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα για μην κόβονται τα τηλέφωνα σε άνεργους, σε απλήρωτους και χαμηλόμισθους εργαζόμενους, σε χαμηλοσυνταξιούχους και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, χτες, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ σε συνάντηση που είχε με τον Φ. Κουτσιανά, διευθυντή πωλήσεων σε οικιακούς και μικρούς πελάτες, υπέβαλε σχετικό υπόμνημα όπου επισημαίνεται η αδυναμία όλο και περισσότερων λαϊκών νοικοκυριών - λόγω της καπιταλιστικής κρίσης και της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης - να καλύπτουν βασικές ανάγκες, να εξοφλούν τους λογαριασμούς για το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο. «Πάνω από το 20%, επισημαίνεται, είναι οι απλήρωτοι λογαριασμοί του ΟΤΕ με αποτέλεσμα ο ΟΤΕ να κάνει χιλιάδες διακοπές σταθερών τηλεφώνων λόγω οφειλής και να μένουν χωρίς το ζωτικό αυτό μέσον επικοινωνίας χιλιάδες ανήμποροι συνάνθρωποί μας». Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το ΠΑΜΕ ζητά:

«1. Να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην κόβονται τα τηλέφωνα λόγω οφειλής, στους άνεργους, στους απλήρωτους και στους χαμηλόμισθους εργατοϋπάλληλους, στους χαμηλοσυνταξιούχους και σε άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑμΕΑ, κλπ.).

2. Να δώσετε άμεσα εντολή να επανασυνδεθούν χωρίς τέλη επανασύνδεσης όλα τα σταθερά τηλέφωνα που έχουν διακοπεί, λόγω οφειλής, στις παραπάνω κατηγορίες συνδρομητών.

3. Να μειώσετε κατά 30% τα τιμολόγια του ΟΤΕ για τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους φοιτητές, τους συνταξιούχους, τους άνεργους».

Το υπόμνημα καταλήγει με την επισήμανση: «Σε κάθε περίπτωση, θα παλεύουμε καθημερινά για τα παραπάνω αλλά και γενικότερα για να μην πληρώσουν την κρίση και τους στόχους ανάπτυξης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας τα λαϊκά στρώματα αλλά όλοι οι μεγαλοϊδιοκτήτες των επιχειρήσεων. Θα παλεύουμε επίμονα και καθημερινά για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, που μόνο δεινά φέρνει στους εργαζόμενους, και για να ανοίξει ο δρόμος ώστε η επικοινωνία και άλλα ζωτικά για το λαό προϊόντα και υπηρεσίες, όπως η ενέργεια, το νερό, οι μεταφορές και άλλα, να γίνουν πραγματικά λαϊκά αγαθά, αποκλειστικά λαϊκή περιουσία που να υπηρετούν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Από τη μεριά του ο διευθυντής πωλήσεων για το μόνο που δεσμεύθηκε είναι ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα του ΠΑΜΕ στη διοίκηση και θα τους ενημερώσει το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ