Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ
Κατέληξαν οι εργαζόμενοι στην Εδεσσα

Τραυματισμός 35χρονου εργάτη και στο Ηράκλειο της Κρήτης

Στους τρεις τελικά ανήλθε ο αριθμός των νεκρών - δύο εργάτες και η 66χρονη ιδιοκτήτρια του σπιτιού - από την κατάρρευση σπιτιού στην περιοχή Βαρόσι, στην Εδεσσα, το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας του Τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Πέλλας, οι δύο εργάτες αλβανικής καταγωγής (ηλικίας 41 και 42 ετών) κάθονταν δίπλα σε τοίχο που είχε κατασκευαστεί από χώμα και πέτρα προκειμένου να κάνουν διάλειμμα από τις εργασίες συντήρησης που έκαναν, όταν ο τοίχος κατέρρευσε καταπλακώνοντας τους δύο οικοδόμους και τους δύο ιδιοκτήτες του σπιτιού. Ο 41χρονος εργάτης Κούρτι Λαβντριμ ανασύρθηκε νεκρός, ενώ ο συνάδελφός του Κόσι Εμρουλα, 42 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Εδεσσας, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του χθες το πρωί. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού Αθηνά Αϊκου κατέληξε τις βραδινές ώρες της Δευτέρας ύστερα από χειρουργική επέμβαση στο Γ. Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Θεσ/νίκης όπου είχε μεταφερθεί. Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται και ο δεύτερος ιδιοκτήτης του σπιτιού, 41 ετών, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Εκ των υστέρων, καθώς ανύπαρκτοι είναι οι προληπτικοί έλεγχοι, έσπευσε στην περιοχή κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και της Πολεοδομίας, για να διαπιστώσει εάν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια των εργασιών. Ενώ το υπουργείο Εργασίας για να αποκρύψει την έλλειψη ελέγχων και πριν ακόμα διερευνηθούν τα ακριβή αίτια, έσπευσε με ανακοίνωση να αποδώσει την κατάρρευση «πιθανότατα λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων»!

Τραυματίστηκε εργάτης

Ενα ακόμη σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύμα αυτή τη φορά έναν 35χρονο εργάτη, βοηθό χειριστή πρέσας της εταιρείας «ΛΑΦΑΡΓΚ».

Το «ατύχημα» έγινε τη Δευτέρα το απόγευμα σε οικοδομή όπου και έριχνε μπετά στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά του Ηρακλείου, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος χτυπήθηκε από τη μάνικα πρέσας με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει από τον πρώτο όροφο.

Από την πτώση του ο 35χρονος εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά με πολλαπλά κατάγματα στα πόδια, στα χέρια, αλλά και στη λεκάνη.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε και μετέφερε τον τραυματία στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Για μια ακόμη φορά, η έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας κόντεψαν να στοιχίσουν τη ζωή σε έναν ακόμη εργαζόμενο. Σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της δουλειάς και την εργοδοτική αυθαιρεσία, και στο Ηράκλειο ο αριθμός των εργατικών «ατυχημάτων» έχει αυξηθεί δραματικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ