Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΟΝΤΙ - ΒΜΤΕ
Κινητοποιήσεις ενάντια στους εκβιασμούς

Αγωνιστικά απαντούν στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της πολυεθνικής μετάλλου «ΚΟΝΤΙ» και της «ΒΜΤΕ», στο Βόλο. Χτες προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς της εισόδου της Β' Βιομηχανικής Περιοχής, έχοντας στο πλευρό τους και τους εργαζόμενους της επιχείρησης «ΒΕΜΕΚΕΠ», οι οποίοι, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, έκαναν δίωρη στάση εργασίας.

Με τις κινητοποιήσεις τους οι 135 εργαζόμενοι της «ΚΟΝΤΙ», που εδώ και δύο μήνες είναι σε διαθεσιμότητα, διατράνωσαν τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν ενωμένοι για το δικαίωμα στη δουλειά για όλους, απάντησαν αγωνιστικά στο εκβιαστικό δίλημμα της εργοδοσίας «ή θα γίνουν 60 απολύσεις ή θα κλείσει το εργοστάσιο». Και όρισαν νέο ραντεβού, στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη, στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας.

Οι εργαζόμενοι της «ΒΜΤΕ», που έχουν να πληρωθούν εδώ και περίπου δύο μήνες, χτες απήργησαν και σήμερα πραγματοποιούν νέα 24ωρη απεργία, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό του αγώνα, το ταξικό Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», σήμερα, στις 7 μ.μ., συγκαλεί γενική συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ