Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Αλλος ένας αγώνας ποινικοποιείται

Με τη «βοήθεια» και των εκλεκτών του ΠΑΣΟΚ σε δήμους και περιφέρειες

Η ένταση της τρομοκρατίας αποτελεί την άλλη όψη της έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Η ένταση της τρομοκρατίας αποτελεί την άλλη όψη της έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Στα δικαστήρια σέρνονται εργαζόμενοι του Δήμου Ερίσσου που έπραξαν το αυτονόητο, δηλαδή να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μετά από μήνυση της Δημάρχου Ερίσσου κ. Κουτάλα και εκ νέου υποψήφιας συμβούλου στον συνδυασμό του Κ. Κοτσιλίνη (ΠΑΣΟΚ), όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Συγκεκριμένα, πριν περίπου τρία χρόνια η δήμαρχος απέλυσε πέντε συμβασιούχους εργαζόμενους από το Δήμο. Οι απολυμένοι με τη συμπαράσταση και στήριξη και των μονίμων υπαλλήλων προχώρησαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδίκησης του δικαιώματος στη δουλειά. Το «έγκλημα» που διέπραξαν οι μόνιμοι υπάλληλοι μαζί με τους απολυμένους ήταν η συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου, κινητοποίηση για την οποία η Δήμαρχος έκανε μήνυση, η οποία εκδικάζεται στις 13 του Δεκέμβρη, ενώ ήδη έχει φτάσει το πρώτο κλητήριο θέσπισμα σε εργαζόμενη μόνιμη υπάλληλο.

Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την ποινικοποίηση των αγώνων των συμβασιούχων του Δήμου Ερίσσου και καλεί το λαό της Κεφαλονιάς να στηρίξει τους αγωνιστές υποψήφιους, δοκιμασμένους μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, που θα σταθούν και αύριο όπως και σήμερα αγωνιστικά στο πλάι τους».

«Σήμερα παίζεται μια ακόμη φάση ενός καλά οργανωμένου παιχνιδιού στις πλάτες των συμβασιούχων από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τους δημάρχους τους, εν ενεργεία και υποψήφιους, "ανεξάρτητους" και μη. Η επίδειξη της αυταρχικής πυγμής και η χρήση της κρατικής καταστολής αποτελούν τον πιλότο για το πώς θα διαχειριστούν το αμέσως επόμενο διάστημα τις εκατοντάδες "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΕΣ" απολύσεις εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση στο νομό αλλά και χιλιάδες σε όλη τη χώρα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Καταγγέλλει ότι «αποτελεί επίδειξη θράσους οι "παράγοντες" αυτοί να ζητούν σήμερα την ψήφο των εργαζομένων για να τους σύρουν σήμερα και αύριο στα δικαστήρια. Ολοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΝ, του ΛΑ.Ο.Σ. και οι δήθεν ανεξάρτητοι υπηρέτες των πολιτικών της ΕΕ, είναι αντικειμενικά συνυπεύθυνοι στο έγκλημα με τον ένα ή άλλο τρόπο. Από τη "συμμαχία των προθύμων" δε λείπουν και στελέχη του σωματείου των δημοτικών υπαλλήλων που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια των διωκτών των συναδέλφων τους. Προς "δόξα" και προς αποκάλυψη της στάσης που κράτησαν οι συνδικαλιστές αυτοί όλο το προηγούμενο διάστημα στις διώξεις και τις απολύσεις των εργαζομένων στον κλάδο».

Καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να ρίξουν μαύρο στους εκπροσώπους του κεφαλαίου που εξυφαίνουν την κερδοφορία του μέσα από τις απολύσεις και μέσα από μέτρα που οδηγούν στο να πληρώνει για την κρίση ο λαός. Να δώσουν απάντηση με την ψήφο τους ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους και στην Περιφέρεια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες (2017-08-26 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα και για μόνιμη και σταθερή δουλειά (2017-03-22 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε Πετρούπολη, Ταύρο και Πέραμα (2010-11-03 00:00:00.0)
Προσπάθεια εκφοβισμού συνδικαλιστών (2007-09-27 00:00:00.0)
«Ατζέντηδες των επιχειρηματιών Αγραπίδης - Φασούλας» (2006-09-29 00:00:00.0)
Στο Αυτόφωρο επειδή διεκδίκησε το δημόσιο χαρακτήρα παραλίας! (2006-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ