Τρίτη 18 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πλειοδοτεί σε μέτρα που ενισχύουν το κεφάλαιο

Αρωγός της κυβέρνησης και της ΕΕ στη δημιουργία επιπλέον μηχανισμών για διαχείριση της κρίσης υπέρ της πλουτοκρατίας, όπως το ευρωομόλογο

Η ΝΔ πλειοδοτεί σε μέτρα που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα της πλουτοκρατίας και καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια. Η πολιτική της δεν είναι εναλλακτική αλλά συμπληρωματικήσε αυτή του ΠΑΣΟΚ
Η ΝΔ πλειοδοτεί σε μέτρα που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα της πλουτοκρατίας και καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια. Η πολιτική της δεν είναι εναλλακτική αλλά συμπληρωματικήσε αυτή του ΠΑΣΟΚ
Στην αποπροσανατολιστική για το λαό και ευεργετική για το κεφάλαιο εκστρατεία υπέρ της επιμήκυνσης του χρέους και της έκδοσης ευρωομολόγων συμμετέχει ενεργά η ηγεσία της ΝΔ, νομιμοποιώντας και με αυτό τον τρόπο τη γρήγορη υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων του μνημονίου, αλλά και τη λήψη νέων, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Στην πραγματικότητα, η ηγεσία της ΝΔ τάσσεται υπέρ της «συνολικής λύσης» που προετοιμάζεται σε επίπεδο ΕΕ για τη φιλομονοπωλιακή διαχείριση της κρίσης και των συνεπειών που αυτή έχει στα δημοσιονομικά των κρατών - μελών, με στόχο την κλιμάκωση του πολέμου που διεξάγουν τα ευρωμονοπώλια σε βάρος των λαών.

«Η Ευρώπη συνολικά λοιπόν πέρα από πρόσθετα μέτρα και ημίμετρα, οφείλει να προχωρήσει σε θεσμοθέτηση του ευρωομολόγου και συνδυασμό μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης με μέτρα οικονομικής ανάπτυξης», υπογραμμίζει ο Α. Σαμαράς σε άρθρο του στην κυριακάτικη «Καθημερινή», συμπλέοντας πλήρως με τη στρατηγική που προωθούν οι κυβερνήσεις της ΕΕ και το σχεδιασμό των κοινοτικών οργάνων.

«Χρειάζονται άλματα προς τα μπρος και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη και αυτά τα άλματα απαιτούν συνολικό σχέδιο και όχι ημίμετρα», συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, αναπαράγοντας αυτούσια τη φρασεολογία που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στις δηλώσεις των αξιωματούχων και των κυβερνήσεων της ΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει την ενίσχυση του ταμείου του προσωρινού μηχανισμού στήριξης (EFSF) και πιέζει για τη θεσμοθέτηση του ευρωομολόγου, αποκρύπτοντας όμως συνειδητά ότι αποκλειστικός τους στόχος είναι να εξασφαλίσει φτηνότερο χρήμα στην πλουτοκρατία και τυχόν υλοποίησή τους συνοδεύεται από νέα, πιο άγρια αντιλαϊκά μέτρα.

Στην πράξη δημιουργεί αρραγές μέτωπο με την κυβέρνηση για να παρουσιαστούν τα μέτρα αυτά ως «αναγκαία» και σαν «μονόδρομος». Τη θέση αυτή επανέλαβε χτες από τη Θεσσαλονίκη, ζητώντας: «Επιμήκυνση πρώτον. Ταυτόχρονη μείωση του κόστους δανεισμού, δηλαδή του επιτοκίου, δεύτερον. Και τρίτον ευρωομόλογα».

Φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ δίνει καθημερινές μάχες σε όλα τα μέτωπα προκειμένου να ενισχυθούν με ζεστό χρήμα, εγγυήσεις και πάσης φύσεως διευκολύνσεις οι μεγάλες επιχειρήσεις στο όνομα της ανάκαμψης της οικονομίας. «Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να κινητροδοτηθεί η ανάπτυξη», τονίζει στο ίδιο άρθρο ο πρόεδρος της ΝΔ, που δε διστάζει να ζητήσει απαλλαγή από τις «δεσμεύσεις του μνημονίου (...) που αφορούν τη συνεχή αύξηση των φορολογικών συντελεστών» των επιχειρηματικών κερδών.

«Οσο υπάρχουν τέτοιοι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα, καμία επένδυση δεν θα γίνεται», υποστηρίζει, θεωρώντας προφανώς μικρή τη μείωση των φορολογικών συντελεστών από 24% στο 20% που προωθούν από κοινού κυβέρνηση και τρόικα.

Μιλώντας σε συνεδρίαση της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα ο Α. Σαμαράς εμφανίστηκε αντίθετος με τη μείωση των εισοδημάτων στον ιδιωτικό τομέα «στο όνομα της μείωσης των ελλειμμάτων του δημοσίου». Η αλήθεια είναι όμως ότι στην πράξη υποστηρίζει μετά πάθους τις «διαρθρωτικές αλλαγές» που μειώνουν δραστικά την τιμή της εργατικής δύναμης, όπως η θεσμοθέτηση των επιχειρησιακών συμβάσεων, της ευέλικτης εργασίας, της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, της κατάργησης των ΒΑΕ κ.ά.

Παρ' όλα αυτά ο πρόεδρος της ΝΔ δε δίστασε να δημαγωγήσει, διακηρύσσοντας ότι «οι μισθολογικές περικοπές θα προκαλέσουν όχι μόνο φτώχεια, αλλά και μείωση του τζίρου, μείωση των εισοδημάτων και των κερδών, πολλαπλασιασμό των λουκέτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ