Τρίτη 18 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι από κάτω πληρώνουν τη νύφη

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ, όμως πρωθυπουργός μας! «Κλειδί για την αλλαγή νοοτροπίας του κράτους» οι δημόσιοι υπάλληλοι δήλωσε τονίζοντας ότι ...πάνω τους στηρίζονται οι μεγάλες αλλαγές που θα έλθουν.

Αν εννοεί ...οικονομικά είναι βέβαιο. Οταν λείπουν λεφτά από τα δημόσια ταμεία (αυτά που επιχορηγούν αφειδώς τράπεζες, εφοπλιστές και βιομήχανους) είναι οι πρώτοι στους οποίους περικόπτονται μισθοί.

Τώρα βέβαια, πώς γίνεται αυτοί οι υπάλληλοι να είναι τόσο σημαντικοί και από την άλλη να τρώνε τόση λάσπη, είτε από την επίσημη κυβέρνηση είτε από τα Μέσα Ενημέρωσης που στηρίζουν την πολιτική της, είναι πραγματικά ανεξήγητο.

Γιατί το «τεμπέληδες» και «χαραμοφάηδες» είναι τα ...πιο ήπια που έχουμε ακούσει από τους κάθε λογής δημοσιολόγους (που για κάποιον περίεργο λόγο θεωρούν τους εαυτούς τους πολύτιμους για την ελληνική κοινωνία).

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΑ αδικήματα και υπό την εποπτεία των ανεξάρτητων αρχών θα μπορούν να λειτουργούν οι κάμερες (που πλέον επιτρέπονται παντού) δήλωσε χτες στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης...

Τώρα, τι ακριβώς θα κάνουν οι περίφημες «ανεξάρτητες αρχές» - ακόμη και στην περίπτωση που θέλουν να κάνουν κάτι - για μια κάμερα που θα στηθεί σε ένα χώρο δουλειάς είναι μάλλον δύσκολο να μας το εξηγήσει.

Οσο για τις διαδηλώσεις ...τι να συζητάμε! Οταν η ίδια η αστυνομία στέλνει ασφαλίτες παντού και έχει ουσιαστικά επανασυστήσει το «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας πιστεύει κανείς ότι οι κάμερες θα είναι ...διακριτικές;

Αλλωστε, το πνεύμα της εποχής είναι πως οτιδήποτε αντιστρατεύεται τις πολιτικές που ασκούνται ...υπονομεύει την εθνική οικονομία και ως εκ τούτου είναι «αντεθνικό», «παράνομο» και φυσικά «τρομοκρατικό».

Οπότε τα πάντα δικαιολογούνται και κάθε μέσο είναι θεμιτό. Απλά πράγματα και πιστέψτε μας δεν ισχύουν μόνο στην Ελλάδα. Βλέπετε, η ΕΕ ξέρει τι πολιτικές ασκεί και φροντίζει για την αυτοπροστασία της.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ