Τρίτη 18 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τυχοδιώκτες μέχρι το κόκαλο

Είχε γελάσει ο κάθε πικραμένος απ' τις προ ολίγων μηνών προσπάθειες του Ν. Χουντή, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να πείσει την ΕΕ ότι η εμπλοκή του ΔΝΤ στα του οίκου της - λες κι αυτό εισέβαλε ακάλεστο - παραβιάζει τις συνθήκες της. Και λίγο μετά, η προσπάθεια που έκανε ο ίδιος να αποδείξει ότι η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ για το μηχανισμό δανειοδότησης της Ελλάδας με τη συμμετοχή του ΔΝΤ παραβιάζει τα δικαιώματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς δε ζητήθηκε, όπως ορίζουν οι κανονισμοί, η έγκρισή του! Τώρα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται με έναν ακόμα «άσο στο μανίκι»... Οπως πληροφορούμαστε από σχετικό δελτίο Τύπου, κατέθεσε Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία σημειώνει: «Το μνημόνιο παραβιάζει τους κανόνες της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αφού ζητά επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος" στη γερμανική εταιρεία Hochtief».

Για να πείσει την ΕΕ, η οποία, σημειωτέον, συνέταξε το μνημόνιο μαζί με την κυβέρνηση και το ΔΝΤ, επικαλείται παλιότερη δήλωση της Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία μπορεί να ανανεωθεί η σύμβαση παραχώρησης αν διενεργηθεί διαγωνισμός «σύμφωνα με το ισχύον κοινοτικό δίκαιο και ανάλογα με το είδος της σύμβασης που επιθυμεί να υπογράψει η Ελλάδα». Με βάση τα παραπάνω, ο Ν. Χουντής καλεί την Κομισιόν να διακηρύξει ότι είναι ασυμβίβαστη με το κοινοτικό δίκαιο η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης! Ισχύει, νομίζουμε, στο ακέραιο το σχόλιο που είχαμε κάνει στις πρώτες απόπειρες του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ να «συνετίσει» την ΕΕ: Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται! Θιασώτες κι απολογητές της καπιταλιστικής ΕΕ, αναζητούν τρόπους για να την υπερασπίσουν, να την εξωραΐσουν, να καλλιεργήσουν αυταπάτες στο λαό.

Το ίδιο επιχειρεί και εδώ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ. Κάνει γαργάρα το γεγονός ότι η απελευθέρωση των υπηρεσιών και η ενιαία αγορά στο πλαίσιο της ΕΕ, που στη βάση του Μάαστριχτ θεσμοθετεί την ελεύθερη κίνηση του κεφαλαίου, είναι αυτές που ευθύνονται για το γεγονός ότι ένας στρατηγικός τομέας της οικονομίας, όπως οι μεταφορές, τμήμα των οποίων είναι και τα αεροδρόμια, βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών, ανεξάρτητα αν τα κεφάλαιά τους είναι ελληνικά ή γερμανικά. Αντ' αυτού, προσπαθεί με σοφίσματα να πείσει ότι η ΕΕ μπορεί να βάλει φραγμούς στην ασύδοτη δράση των πολυεθνικών, ζητώντας «μέτρα» ενάντια στην επέκταση της σύμβασης με τη Hochtief! Πρόκειται για κοροϊδία στο τετράγωνο για το λαό. Επιβάλλεται να απαντηθεί σαν ένα ακόμα δείγμα της επικίνδυνης για το κίνημα ευρω-λαγνείας και του τυχοδιωκτισμού που χαρακτηρίζει τη στρατηγική του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.


Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ