Τρίτη 18 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ: «Ο εκβιασμός της FIAT έπιασε τελικά και υπό τον φόβο να πάρει των ομματιών της οι εργαζόμενοι ενέκριναν με πλειοψηφία 54% την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ: «Είναι ασφαλώς εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν σαφές προβάδισμα στο κυβερνών κόμμα εν μέσω της πιο σκληρής οικονομικής συγκυρίας και ενώ κορυφώνεται το κύμα των λεγόμενων αντιδημοφιλών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση. Ασφαλώς και δεν είναι ενθουσιασμένοι οι πολίτες από τις περικοπές μισθών και συντάξεων, ούτε καν βέβαια για την αίσια έκβαση της δεινής περιπέτειας στην οποία έχει εισέλθει η χώρα και οι ίδιοι. Εκόντες - άκοντες (...) Η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση - εμπιστοσύνη των πιο σκληρών θυσιών και αντοχών - καθιστά μηδενική και την ανοχή τους απέναντι σε πρακτικές του παρελθόντος, σε επικίνδυνα ήξεις αφήξεις για τη διατήρηση εκλογικής πελατείας αλλά και σε όποια λάθη. Διότι τώρα δεν συγχωρούνται (...) Στην κοινωνία συντελούνται αλλαγές εκλογικής συμπεριφοράς, αλλάζει και το ίδιο το εκλογικό σώμα. Οι πολίτες εμπιστεύονται τις δυνάμεις της ευθύνης και του ρεαλισμού ανεξαρτήτως κομματικών τίτλων. Αυτή η δυναμική, αν συνεχιστεί, θα είναι και η σωτηρία του πολιτικού συστήματος. Τα "κλειστά" οχυρά των οπαδών αντικαθίστανται σταδιακά από την ελεύθερη "Αγορά του Δήμου"» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ: «Το δικαίωμα συνταξιοδότησης στο 58ο έτος με μειωμένη και στο 60ό με πλήρη και 35 έτη ασφάλισης αναμένεται να χάσουν 500.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, ενώ θα έχουν απώλειες και στις συντάξεις» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ