Τρίτη 18 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζεστό χρήμα στις τσέπες των μεγαλοξενοδόχων

Κι άλλο ζεστό χρήμα μπαίνει στις τσέπες των μεγαλοξενοδόχων, από τα χρήματα του ΟΑΕΔ, δηλαδή των εργαζομένων. Με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ, τίθεται σε εφαρμογή «πρόγραμμα επιχορήγησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων τη χρονική περίοδο από 1η Νοεμβρίου 2010 έως 28η Φεβρουαρίου 2011». Η κυβέρνηση συνεχίζει την πρακτική της πλήρους επιδότησης των μεγαλοξενοδόχων, χαρίζοντας χρήματα του ελληνικού λαού, για την ανάπτυξη των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.

Το συνολικό ποσό, σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Γ. Κουτρουμάνη, προβλέπεται στο ύψος των 600.000 ευρώ, ενώ «η κάλυψη της δαπάνης θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ». Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων, θα είναι - σύμφωνα με την απόφαση - ισόποση με το ημερήσιο επίδομα ανεργίας που δικαιούται ο κάθε απασχολούμενος ξενοδοχοϋπάλληλος για κάθε ημέρα εργασίας. Το ανώτερο όριο, αναφέρει η απόφαση, είναι 25 ημέρες εργασίας το μήνα, μέχρι 100 ημέρες συνολικά.

Οι μεγαλοξενοδόχοι έχουν κυριολεκτικά «μπουκώσει» με χρήμα των εργαζομένων. Τον περασμένο Αύγουστο η κυβέρνηση επιδότησε μέσω ΟΑΕΔ, το 100% των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) για το μήνα Σεπτέμβρη του 2010 και έφτανε τα ...25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα (για τους μήνες Μάη - Ιούνη) είχαν τσεπώσει κι άλλα 50 εκατ. ευρώ! Ολα αυτά τα εκατομμύρια ευρώ που δίνονται δήθεν για την ενίσχυση της «απασχόλησης» στην πραγματικότητα, αξιοποιούνται για την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την ώρα που μειώνονται δραστικά οι θέσεις σταθερής και με πλήρη δικαιώματα εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ