Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Μια κρυστάλλινη θέση

«Οι μετανάστες - πρόσφυγες που βρίσκονται στο κτίριο της Νομικής και συνολικά στην Ελλάδα κάτω από άθλιες συνθήκες είναι σε τραγικό αδιέξοδο. Είναι θύματα στυγνής εκμετάλλευσης και όμηροι ενός απάνθρωπου νομικού καθεστώτος που έχουν διαμορφώσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις. Οι περισσότεροι είναι άνεργοι ή εργάτες γης, μαύρης εργασίας που δεν μπορούν να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους. Αλλοι, θύματα πολέμου και διώξεων, δικαιούνται άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν.

Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και πρέπει να δώσει λύση αρχίζοντας από την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης και επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων τους.

Το ΚΚΕ καλεί τις φοιτήτριες και τους φοιτητές με συλλογικές διαδικασίες να διεκδικήσουν την άμεση επίλυση του προβλήματος, να απορρίψουν την κατάσταση εκφυλισμού των συλλόγων τους, να προστατεύσουν το πανεπιστημιακό άσυλο από την υπονόμευση και την κατάργησή του.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παραπλανηθούν από τα κηρύγματα μίσους των δυνάμεων που συγκαλύπτουν τις αιτίες της μετανάστευσης, τις ευθύνες και τις επιδιώξεις της ΕΕ. Αυτοί, εκτός άλλων, εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα όσων τους εκμεταλλεύονται και επιθυμούν να είναι όμηροι σε καθεστώς παρανομίας και διώξεων» (από την ανακοίνωση του ΚΚΕ / στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

μια «παράξενη» ανάλυση

«Οσα συμβαίνουν εδώ και μερικές ημέρες στον άξονα Χανίων - Σόλωνος προσφέρονται για "case study" - άσκηση επί πραγματικών γεγονότων - από αυτές που διδάσκονται στα αμερικανικά πανεπιστήμια (...) Το Μνημόνιο μετράει θύματα, όχι όμως από αστυνομικό χέρι. Είναι προφανές ότι κάποιες πολιτικές ομάδες, περιθωριακές αλλά αποφασισμένες, ονειρεύονται έναν νέο Δεκέμβρη 2008. Είναι η κατάσταση πολιορκίας που προκλήθηκε στη Νομική στοιχείο μιας αναπόφευκτης σύγκρουσης; Γινόμαστε Δημοκρατία της Βαϊμάρης (...) Ενα είναι σίγουρο: θα χρειαστεί, οριζοντίως και καθέτως, περίσσευμα ηγετικότητας για να αποφύγουμε τα χειρότερα» (ο Δ. Μητρόπουλος στα ΝΕΑ).

και μια προβοκατόρικη ταύτιση

«Ανακάλυψαν πάλι υποκινητές έχοντας μάλιστα την αμέριστη υποστήριξη του ΚΚΕ και της κ. Μπακογιάννη, αλλά φευ και της Δημοκρατικής Αριστεράς (...) Γιατί η Ντόρα χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη απαιτούν να δείξει η δημοκρατία την πυγμή της; Γιατί το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά βρέθηκαν ξαφνικά να συμφωνούν και πάθαμε πολιτιστικό σοκ; (...) Εκατό φορές προτιμότερη είναι η μηδενιστική αριστερά από την αριστερά του μηδενός...» (τα σχόλια στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ