Τετάρτη 2 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επικαιροποιεί και αυτή την αντιλαϊκή της πολιτική

Σε συνεργασία με τους μεγαλοεπιχειρηματίες διαμορφώνει την πρόταση που θα παρουσιάσει τον επόμενο μήνα

Να εγκαταλείψει τις σκέψεις για πρόωρες εκλογές και να επικεντρωθεί στην υλοποίηση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων εντός και εκτός μνημονίου, καλεί την κυβέρνηση η ηγεσία της ΝΔ, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η συναίνεσή της στην κατεύθυνση αυτή είναι δεδομένη.

Το επόμενο διάστημα, η ΝΔ θα καταθέτει διαρκώς προτάσεις για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της κρίσης για λογαριασμό του κεφαλαίου, που αφορούν κυρίως την ενίσχυση «της ρευστότητας της αγοράς», προτάσεις δηλαδή ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρήσεων και της κερδοφορίας τους. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Α. Σαμαράς συνεχίζει τον κύκλο επαφών με επιχειρηματίες απ' όλους τους κλάδους, ενόψει και της παρουσίασης του «επικαιροποιημένου» σχεδίου για την οικονομία που θα παρουσιάσει τον επόμενο μήνα.

Μετά τους εφοπλιστές, το ΕΒΕΑ, την Ελληνική Ενωση Επιχειρηματιών, εκπροσώπους επιμελητηρίων και άλλους, σειρά είχαν χτες οι μεγαλοξενοδόχοι (ΣΕΤΕ). Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η αρμόδια τομεάρχης Ο. Κεφαλογιάννη δήλωσε με νόημα ότι η ΝΔ βρίσκεται «πάντα στο πλευρό των ανθρώπων του ελληνικού τουρισμού» και κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλογιστεί το μέγεθος των ευθυνών της και να πάρει μέτρα τώρα».

Με έκδηλη ικανοποίηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ χαιρέτισε χτες τη θέση της κυβέρνησης ότι αποκλείονται πρόωρες εκλογές. «Χαιρόμαστε που ο κ. Πεταλωτής κατάλαβε επιτέλους πως τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τα οποία διαρρέει η κυβέρνηση και μετά τα διαψεύδει, κάνουν κακό στον τόπο», δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ θα ακολουθήσει «υπεύθυνη στάση» και δεν πρόκειται να ζητήσει εκλογές.

Προσδιορίζοντας την τακτική που θα ακολουθήσει η ηγεσία της ΝΔ το επόμενο διάστημα, είπε ότι θα συνεχίσει να πιέζει την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις «αναπτυξιακές» προτάσεις που έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα, αποσιωπώντας βέβαια ότι στο σύνολό τους έχουν υιοθετηθεί από κυβέρνηση και τρόικα και βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης.

Ταυτόχρονα, προσπάθησε να κλείσει το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με το ΛΑ.Ο.Σ., επικαλούμενος το «ναι» του στο μνημόνιο. «Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι ένα άλλο κόμμα που έχει ταυτίσει την πολιτική του ύπαρξη με την ψήφιση του μνημονίου», είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ