Τετάρτη 2 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο ΚΑΥΓΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ

Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ: «Οι βουλευτές που συστηματικά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ας ζητούσαν από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος να τους δείξει και εξηγήσει τον ενιαίο δείκτη ανταγωνιστικότητας, που χρόνια τώρα δημοσιεύεται στην εξαμηνιαία έκθεση για τη νομισματική πολιτική. Θα διαπιστώσουν ότι η Ελλάδα έχει χάσει ένα 20% περίπου από τις υπόλοιπες χώρες. Αντί να πολιτικολογούν ασυστόλως, ας σκεφτούν πως, ταχύτερα, μπορούμε να καλύψουμε την απόσταση. Και, βεβαίως, αφού συμφωνήσουμε πως - και σ' αυτό το σημείο - το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας ζητεί τα αυτονόητα, θα επαναλάβουμε, μαζί με τον πρωθυπουργό: "Μάλιστα κυρία Μέρκελ!"» (ο Μπ. Παπαδημητρίου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ο ΑΡΠΑΓΜΕΝΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ: «Μεγάλο βρετανικό μεσιτικό γραφείο αποκαλύπτει πως αυξάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Ελληνες οι οποίοι αγοράζουν πολυτελείς κατοικίες ή διαμερίσματα στο Λονδίνο, αξίας μεγαλύτερης του ενός εκατομμυρίου ευρώ το καθένα (...) Η είδηση έρχεται να προστεθεί σε μια πρόσφατη αποκάλυψη του γερμανικού Spiegel, η οποία ανέβαζε τις καταθέσεις Ελλήνων σε ξένες τράπεζες σε περίπου 600 δισεκατομμύρια ευρώ! (...) Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν έναν τεράστιο πλούτο ο οποίος βρίσκεται στα χέρια κάποιων ανθρώπων και ο οποίος προφανώς παραμένει αφορολόγητος (...) Οι ελληνικές κυβερνήσεις, σχεδόν διαχρονικά, απέφευγαν ν' αγγίξουν αυτόν το σωρευμένο πλούτο - και όλοι μπορούμε να φανταστούμε γιατί» (ο Γ. Παντελάκης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ο Δ. Δασκαλόπουλος προέβλεψε ότι "αν επικρατήσουν οι ποικιλώνυμες δυνάμεις της αντίδρασης, με την περικεφαλαία του υπερπατριωτισμού και την προβιά του αντικαπιταλισμού, η Ελλάδα θα καταντήσει μια υποβαθμισμένη τριτοκοσμική χώρα της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Κι ο λαός μας θα υποστεί συνέπειες τέτοιες, που θα κάνουν την τωρινή σκληρή εποχή του Μνημονίου να μοιάζει με παράδεισο"» (η δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ σε όλα τα έντυπα).

ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ: «Νερό στο μύλο της πολιτικής αστάθειας έριξαν χθες οι "Financial Times" (...) η βρετανική εφημερίδα, αφού εκφράζει ανοιχτά την αμφισβήτησή της για την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, "υπαγορεύει" εμμέσως την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες "για να ενισχυθεί η θέση της κυβέρνησης και να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή". Και σημειώνει μάλιστα ότι σε περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου αποφασίσει πρόωρες εκλογές "αξίζει τη νίκη"» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες... (2013-01-01 00:00:00.0)
ΞΗΛΩΣΤΕ την Κοινωνική Ασφάλιση ΤΩΡΑ! (2007-10-11 00:00:00.0)
Ελλείμματα και... «ανταγωνιστικότητα» (2007-02-24 00:00:00.0)
Αύξηση κερδών πάνω από 20% το χρόνο (2006-04-19 00:00:00.0)
Απολύει χιλιάδες η "Barklays" (1999-05-21 00:00:00.0)
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ (1996-05-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ