Τετάρτη 2 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΑΓΡΙΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ προμηνύουν οι απολύσεις στην Cosmote

Οι εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο να διαμορφώσουν κοινό ταξικό μέτωπο με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου.

  • Οι μαζικές απολύσεις στην Cosmote και οι συνολικότερες αλλαγές σε βάρος των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών κατακτήσεων των εργαζομένων στον ΟΤΕ αποτελούν προανάκρουσμα της νέας άγριας επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση κατά των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ. Αυτό διευκολύνει την επιβολή ακόμα δραστικότερων μειώσεων στον ιδιωτικό τομέα. Η επίθεση είναι ενιαία και με κοινό μέτωπο να την αντιμετωπίσουν. Κανένας κλάδος, καμιά κατηγορία εργαζομένων δεν μπορεί να διασώσει μόνη τις δικές της κατακτήσεις.
  • Είναι βαριές οι ευθύνες των συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της ΕΕ που ή πρωτοστάτησαν ή ανέχθηκαν την οργανωτική διάσπαση των εργαζομένων, συγκάλυψαν το στόχο και τις συνέπειες των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και καλλιεργούν αυταπάτες για το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης. Οι εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο να συγκρουστούν με τη στρατηγική της πλουτοκρατίας, των κομμάτων της, της ΕΕ. Να απαλλαγούν από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπηρετούν αυτήν την πολιτική.

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ