Τετάρτη 9 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Αναφορές και για εξέγερση σε φυλακές

Από τις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις χτες στην Σάνα'α
Από τις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις χτες στην Σάνα'α
ΣΑΝΑ'Α.--

Συνεχίστηκαν και χθες οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις, οι οποίες άγγιξαν, πλέον, και την περιοχή Ντχάμαρ, νοτίως της πρωτεύουσας, η οποία θεωρείται προπύργιο του Προέδρου Σάλεχ και κατοικείται από την φυλή στην οποία ανήκει και ο ίδιος. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και οι καθιστικές διαμαρτυρίες σε αρκετές πόλεις, ενώ το αμερικανικό ΥΠΕΞ εξέδωσε οδηγία με την οποία καλεί όλους τους Αμερικανούς υπηκόους να απομακρυνθούν από τη χώρα «λόγω της εντεινόμενης αστάθειας».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στις διαμαρτυρίες αυτές προστέθηκε από το Σαββατοκύριακο εξέγερση σε μία από τις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας, έξω από τη Σάνα'α. Οι υεμενίτικες αρχές αποσυνέδεσαν την εξέλιξη αυτή από τις διαδηλώσεις. Εντούτοις, ειδησεογραφικά πρακτορεία, συμπεριλαμβανομένου του al Jazeera που επικαλέστηκε πηγές από το εσωτερικό της φυλακής και καταγράφει σχετικές δηλώσιες, αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι έθεσαν επίσης ως βασικό αίτημα την απομάκρυνση του Σάλεχ από την εξουσία. Οι ίδιες πάντα πηγές υποστηρίζουν ότι οι δεσμοφύλακες άνοιξαν πυρ αδιακρίτως, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να σκοτωθούν και τέσσερις να τραυματιστούν.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών Αμπουμπάκρ αλ Κίρμπι εκτίμησε ότι βασικό αίτιο της «αναταραχής», όπως είπε, που επικρατεί στη χώρα είναι η φτώχεια και η έλλειψη δουλειάς. Οπως πρόσθεσε, «η υεμενίτικη ηγεσία για να αντεπεξέλθει στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, θα χρειαστεί βοήθεια 6 δισ. δολαρίων εντός της επόμενης 5ετίας», αίτημα που αναμένεται να θέσει στις δωρήτριες για την Υεμένη χώρες του Κόλπου, την ΕΕ και τις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ