Τετάρτη 9 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΙΡΓΙΖΙΑ
Συνεργασία στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και τον Αμερικανό σύμβουλο «Εθνικής Ασφάλειας» Τομ Ντόνιλον είχε τη Δευτέρα στο Λευκό Οίκο η πρόεδρος της Κιργιζίας Ρόζα Οτουνμπάγιεβα.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν εξελίξεις σε σχέση με τις «δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις» στην Κιργιζία, την οικονομία της χώρας, αλλά και τη «φιλοξενία» του «Αμερικανικού Κέντρου Τράνζιτ» (που εξυπηρετεί ως σταθμός ανεφοδιασμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν) και της αμερικανικής αεροπορικής βάσης στο αεροδρόμιο Μανάς της πρωτεύουσας Μπισκέκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Οτουνμπάγιεβα για τη μισθωμένη παραχώρηση της βάσης στο Μανάς, ισχυριζόμενος πως η Ουάσιγκτον έχει ήδη κάνει «κάποια βήματα» για να βελτιώσει τη «διαφάνεια» όσον αφορά στην καταβολή χρηματικών αποζημιώσεων. Υποσχέθηκε δε πως θα καταβάλει προσπάθειες για να βελτιωθούν τα «οφέλη για το λαό της Κιργιζίας», λες και έχουν καμία σχέση οι συμφωνίες των αστών με τους ιμπεριαλιστές με τα λαϊκά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ