Τετάρτη 9 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Κλιμάκωση του πολέμου και δεκάδες νεκροί

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΠΕΣΑΒΑΡ.--

Υπέρ της κλιμάκωσης του πολέμου στο Αφγανιστάν, τάχθηκε για ακόμα μία φορά χθες ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, υποστηρίζοντας ότι η στρατηγική του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ακολουθούν οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις στη χώρα «αρχίζει να αποδίδει καρπούς». Ο Ρ. Γκέιτς δήλωσε «αισιόδοξος» για την έκβαση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, υποστηρίζοντας ότι είναι ενδεικτικό πλέον ότι οι Ταλιμπάν έχουν χάσει τον πλήρη έλεγχο σε Χελμάντ και Κανταχάρ.

Ο εγκάθετος πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι, από την πλευρά του, «προειδοποίησε» τον αφγανικό λαό, για μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, που θα διαφανεί με τη μεταβίβαση του ελέγχου των περιοχών από τις κατοχικές δυνάμεις στον αφγανικό στρατό, ενώ καταδίκασε υποκριτικά για ακόμα μία φορά τους θανάτους αμάχων από πυρά κατοχικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τον Αφγανό Πρόεδρο, το πρόβλημα των απωλειών σε αμάχους εντοπίζεται στο ότι «δυσχεραίνουν» το έργο της ίδιας της κατοχής και της επιρροής της εγκάθετης κυβέρνησής του στο λαό.

Στο Πακιστάν συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επιθέσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις περιοχές των φυλών, με αποτέλεσμα χθες ακόμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Πακιστανικές αρχές και αμερικανικές δυνάμεις υποστηρίζουν, όπως πάντα, ότι επρόκειτο για «ισλαμιστές μαχητές».

Την ίδια στιγμή, ακόμα 25 τουλάχιστον άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 150 τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Φαϊσαλαμπάντ στην επαρχία Πουντζάμπ του Πακιστάν, επίθεση για την οποία δεν έχει αναληφθεί ευθύνη από κάποια οργάνωση. Η έκρηξη σημειώθηκε σε βενζινάδικο που ήταν δίπλα σε εγκαταστάσεις της αστυνομίας, μυστικές υπηρεσίες της χώρας και κυβερνητικές εγκαταστάσεις, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε σειρά κτιριακών εγκαταστάσεων. Τα θύματα της επίθεσης αναμένεται να αυξηθούν, καθώς πολλοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ