Τετάρτη 16 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΣΥ
Εν ψυχρώ εκτέλεση των εργασιακών δικαιωμάτων

Στην πρώτη γραμμή για την υλοποίηση του «Συμφώνου για το Ευρώ» μπαίνει η Δημοκρατική Συμμαχία, αναλαμβάνοντας να βάλει στην ατζέντα τα πιο άγρια αντεργατικά μέτρα, στο όνομα της προσέλκυσης των επενδύσεων. Επιβεβαιώνοντας το ρόλο της ως κόμμα - μακρύ χέρι των επιχειρηματικών συμφερόντων, η ΔΗΣΥ δε διστάζει να υπερασπιστεί ανοικτά τη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων και τη δραστική υποτίμηση της εργατικής δύναμης, χάριν της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν χτες από το συνεργαζόμενο παρακλάδι του κόμματος, «Φόρουμ», υπό τον Α. Ανδριανόπουλο, βάζουν ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα και οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε σύγχρονους δούλους. Ενδεικτικά, ορισμένες από τις προτάσεις: Αύξηση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις, διευκόλυνση των απολύσεων, επιδότηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας.

Επίσης, «ενθάρρυνση της ελευθερίας προσλήψεων - απολύσεων, γεωγραφική κινητικότητα του εργατικού δυναμικού, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου, τηλεργασία, καθιέρωση ευέλικτων ωραρίων, διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια βάση και αναπροσαρμογή μέρους των αποδοχών ανάλογα με τα αποτελέσματα της επιχείρησης, τις μεταβολές της παραγωγικότητας και την απόδοση των εργαζόμενων».

Ακόμα, «ενίσχυση της ευελιξίας και σύναψη επιχειρησιακών ή ατομικών συμβάσεων σε μεγαλύτερο βαθμό απ΄ ό,τι σήμερα». Για το δημόσιο, προτείνει κατάργηση ουσιαστικά των απεργιών και απόλυση των συνδικαλιστών που κηρύσσουν απεργίες, ενάντια στις δικαστικές αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ