Τετάρτη 16 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ξεκινά το Σάββατο

Να νομιμοποιήσουν εκπροσώπους που εκλέγονται με καλπονοθευτικά συστήματα επιδιώκουν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση»

Η σταθερή επιδίωξη του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, με επίκουρο την «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΑΠ), να αλλοιώνει πλήρως τους συσχετισμούς, να παραχαράσσει τη θέληση των εργαζομένων, για λογαριασμό των δυνάμεων του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, ήταν αυτό που κυριάρχησε στη χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων ενόψει του ετήσιου συνεδρίου της συνδικαλιστικής οργάνωσης, του οποίου οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου 19 Μάρτη, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου.

Σε κοινό μπλοκ ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, καταστρατηγώντας και αυτή τη φορά το καταστατικό, αποφάνθηκαν: «Ολοι μέσα»... Δηλαδή ακόμα και οι αντιπρόσωποι 6 ναυτεργατικών σωματείων τους οποίους εκλέγουν με το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα, και των 6 φορτοεκφορτωτικών σωματείων που έχουν εκλέξει αντιπροσώπους ακόμα και με 11 ψηφίσαντες! Μάλιστα έφτασαν οι επικεφαλής τους να κάνουν τις συμφωνίες τους επί τόπου, εντελώς απροκάλυπτα.

Ομως αξιοσημείωτη ήταν η τακτική που ακολούθησε η «Αυτόνομη Παρέμβαση», από την οποία αποκαλύφθηκε πλήρως ότι σκοπός της είναι να βάζει εμπόδια στο εργατικό ταξικό κίνημα, στη δράση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, βοηθώντας έτσι αυτόματα τους σχεδιασμούς των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, της εργοδοσίας, συνολικά το πέρασμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, η παράταξη της ΔΕΣΚ, συσπειρωμένη στο ΠΑΜΕ, που είναι πρώτη δύναμη στη διοίκηση του Κέντρου με 7 έδρες (5 έδρες έχει η ΠΑΣΚΕ, 4 η ΔΑΚΕ και 3 η ΑΠ) κατέθεσε την ξεκάθαρη πρόταση να μη νομιμοποιηθούν οι αντιπρόσωποι των παραπάνω σωματείων, όπως και αυτοί του σωματείου της καπνοβιομηχανίας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, επειδή 152 έχουν ψηφίσει χωρίς κανένα δικαιολογητικό, αλλά με μια απλή δήλωση (όχι υπεύθυνη δήλωση του Ν.105) που αναφέρει «έχω χάσει το βιβλιάριό μου». O Αντ. Νταλακογιώργος - στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος της Ενωσης Ναυτών, o οποίος είναι ένας από αυτούς που συμφώνησε να μειωθούν οι συνθέσεις των κρουαζιερόπλοιων του ομίλου ΛΟΥΗ κόβοντας δεκάδες θέσεις εργασίας ανέργων ναυτεργατών - κατέθεσε πρόταση από την πλευρά της ΑΠ, να μη συμμετέχουν μεν οι αντιπρόσωποι των ναυτεργατικών και φορτοεκφορτωτικών σωματείων, αλλά να συμμετέχουν αυτοί της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ. Οταν από την ΔΕΣΚ προτάθηκε να γίνει ψηφοφορία ξεχωριστά για τα σωματεία, όπως άλλωστε προβλέπεται από το καταστατικό, οι εκπρόσωποι της ΑΠ αρνήθηκαν να συμμετέχουν στη διαδικασία, λέγοντας: «η πρότασή μας είναι "πακέτο"». Το αποτέλεσμα ήταν να περάσει με 9 ψήφους το «όλοι μέσα» των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ