Τετάρτη 16 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προφανές δούλεμα...

Γρηγοριάδης Κώστας

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ήδη... 10ήμερο προσφορών η κυβέρνηση (ή 10μηνο, ή 10ετία)! Πουλάει τη ΔΕΠΑ, πουλάει τα κρατικά λαχεία και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Κι αυτά είναι μόνο η αρχή...

Είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνουν και εκπτώσεις και εξυπηρετήσεις και βολέματα κάθε είδους για τους επίδοξους αγοραστές κι ας μην τα είπε αυτά ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο σχετικό διάγγελμά του.

Ομως, όσο και να ...πέσουν οι τιμές σίγουρα αυτοί που θα αγοράσουν δε θα είναι ούτε μισθωτοί ούτε συνταξιούχοι. Ποιοι θα είναι άραγε; Προφανώς οι γνωστές και μη εξαιρετέες κοινοπραξίες πολυεθνικών.

Με άλλα λόγια, οι περίφημες «αγορές»! Αυτοί, δηλαδή, από τους οποίους κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν... ορκιστεί να μας προστατεύουν!

Εκείνοι, δηλαδή, που... υποτίθεται πως μας πιέζουν θα κερδοσκοπήσουν από τις αποφάσεις αυτών που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν. Μήπως υπάρχει κάποια υποκρισία εδώ; Μήπως κάποιο προφανές δούλεμα;

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ και αυτές τις μέρες στελέχη του ΠΑΣΟΚ να προσπαθούν να μας πείσουν για τους εξαιρετικούς χειρισμούς του Γ. Παπανδρέου στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής και κυρίως για το πώς έβαλε τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ να πιέσει την Α. Μέρκελ...

Με τον τρόπο αυτό, λένε, πετύχαμε την επιμήκυνση του δανείου και τη μείωση του επιτοκίου (Ασχέτως αν αυτά σημαίνουν απλά διαιώνιση της λιτότητας και περιστολή δικαιωμάτων για τον ελληνικό λαό).

Εντάξει, είμαστε ευτυχισμένοι που έχουμε για πρωθυπουργό μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα που μπορεί να «παίζει στα δάχτυλα» τις δυνάμεις του πλανήτη προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ