Τετάρτη 16 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΣ - ΔΗΠΑΚ
Κάλεσμα οργάνωσης και κλιμάκωσης της πάλης

Κοινή ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης

Κοινή σύσκεψη των Γραμματειών του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ) έγινε το περασμένο Σάββατο, μπροστά στις εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, όπου η κυβέρνηση προωθεί το νόμο - πλαίσιο, για το Πανεπιστήμιο ΑΕ, αλλά και μπροστά στις εξελίξεις γενικότερα στην εκπαίδευση και την κοινωνία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι του εργαζομένων ΠΑΜΕ από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Το ΜΑΣ και η ΔΗΠΑΚ κατέληξαν σε κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα, όπου περιγράφεται ο νόμος - πλαίσιο της κυβέρνησης, η σημερινή κατάσταση σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, η δράση της ΠΟΣΔΕΠ, της ΟΣΕΠ - ΤΕΙ, των Πρυτανειών και των Συγκλήτων. «Καμιά εμπιστοσύνη σε ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ - ΤΕΙ, Πρυτάνεις και Συγκλήτους», «καμιά εμπιστοσύνη σε καθηγητές που διαπλέκονται με επιχειρηματικά συμφέροντα», «καμιά εμπιστοσύνη στους εκπροσώπους των αστικών κομμάτων και του οπορτουνισμού», σημειώνουν στην ανακοίνωση και εξηγούν τους λόγους.

Επίσης τονίζουν: «Καμία αναμονή - καμιά αυταπάτη! Γενικός λαϊκός ξεσηκωμός, για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός. Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες να γίνει η επιστήμη μέσο και εργαλείο ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για μια πραγματικά Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, κεντρικά σχεδιασμένη, που θα υπηρετεί την ανάπτυξη σε όφελος των ανθρώπων και όχι του κεφαλαίου, προϋπόθεση είναι η λαϊκή εξουσία, η εξουσία των ανθρώπων του μόχθου και όχι των βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζιτών.

Το ΜΑΣ και η ΔΗΠΑΚ καλούμε τους φοιτητές και σπουδαστές, το διδακτικό προσωπικό, που έχει τάξει τον εαυτό του στην υπηρεσία της εκπαίδευσης και της έρευνας και όχι στην υπηρεσία των επιχειρήσεων και τους άλλους εργαζόμενους των ΑΕΙ, να συμπορευτούμε με το ταξικό εργατικό κίνημα, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες της δουλειάς. Να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - τρόικας, στις αντιλαϊκές εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση». Στην ανακοίνωση υπάρχει ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδικήσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Να μην περάσει - να μην εφαρμοστεί» (2011-07-13 00:00:00.0)
Οι συνομιλητές της κυβέρνησης ζητούν ...παράταση (2011-07-08 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση ευθύνεται για το αδιέξοδο (2011-04-12 00:00:00.0)
Κάλεσμα στους συλλόγους για την απεργία στις 23 Φλεβάρη (2011-02-10 00:00:00.0)
Εντονες οι αντιδράσεις μετά την ψήφισή του (2001-05-17 00:00:00.0)
Αγωνιστικά συλλαλητήρια την ερχόμενη Τετάρτη (2001-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ