Τετάρτη 16 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συγκαλύπτει τη συμφωνία της στο ευρωμνημόνιο

Παραπέμπει στο «Ζάππειο 2» για να τοποθετηθεί σχετικά με τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης

Κουρνιαχτό για δήθεν «κρυφή ατζέντα» σηκώνει η ηγεσία της ΝΔ, επιχειρώντας να αποκρύψει την πλήρη ταύτισή της στο ευρωμνημόνιο διαρκείας και την έμπρακτη συναίνεση στο πακέτο των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κάνοντας πως αγνοεί δήθεν την πραγματικότητα και επικαλούμενος δηλώσεις του εκπροσώπου της κυβέρνησης Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπαρτ, ο οποίος έκανε λόγο για σειρά δεσμεύσεων «για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και μέτρα περικοπών για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και εν μέρει για την Ιρλανδία», ζήτησε να μάθει ποιες δεσμεύσεις ανέλαβε η κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής της προηγούμενης Παρασκευής. «Ζητάμε να μάθουμε αν θα υπάρχουν νέοι όροι και τι δεσμεύσεις έχει αναλάβει η κυβέρνηση για νέα μέτρα. Ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ μιλά συγκεκριμένα για την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Μιχελάκης.

Πρόκειται βέβαια για υποκριτική στάση, καθώς οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση αναφέρονται ξεκάθαρα στο κείμενο των συμπερασμάτων της συνόδου και στο «Σύμφωνο για το Ευρώ». Παρ' όλα αυτά, η ηγεσία της ΝΔ επιμένει στο ζήτημα της «κρυφής ατζέντας», ακριβώς για να αποφύγει να τοποθετηθεί ευθέως, επιβεβαιώνοντας έτσι την πλήρη σύμπλευσή της με τη στρατηγική των ευρωμονοπωλίων.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ο εκπρόσωπος κλήθηκε να αναφέρει ποια είναι η θέση της ΝΔ για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και τις δεσμεύσεις που ξεκάθαρα έχει αναλάβει η κυβέρνηση, παρέπεμψε στο «Ζάππειο 2», στην παρουσίαση, δηλαδή, του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος που θα κάνει ο Αντ. Σαμαράς στις αρχές Απρίλη!

Παράλληλα, η ηγεσία της ΝΔ πιέζει για νέα φιλομονοπωλιακά μέτρα. Στην κατεύθυνση αυτή, ο εκπρόσωπος έπλεξε το εγκώμιο της ιρλανδικής κυβέρνησης «που προτίμησε την ανάπτυξη παρά να προχωρήσει σε αύξηση του φορολογικού συντελεστή» για τα επιχειρηματικά κέρδη, που βρίσκεται στο 12,5%. «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει πάρει διαζύγιο με την ανάπτυξη», υποστήριξε ο εκπρόσωπος, υποδηλώνοντας σαφώς το περιεχόμενο που δίνει στον όρο «ανάπτυξη».

Κούφια ήταν η κριτική που άσκησε στη χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, καθώς κινήθηκε στο επίπεδο της δικομματικής κοκορομαχίας, δίχως λέξη για τη ταμπακιέρα, δηλαδή για τα σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα. «Ο κ. Παπανδρέου, αντί να απολογείται για τα λουκέτα, την ανεργία, τη δυστυχία και την κατάθλιψη στην οποία βύθισε τον ελληνικό λαό, συνεχίζει το παιχνίδι του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας, υβρίζοντας τη ΝΔ», ήταν το ανούσιο σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ