Τετάρτη 16 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αγωνιστική απάντηση ενάντια στους κήρυκες του συμβιβασμού

Αποφασίστηκε παν-γιαννιώτικη απεργία στις 23 Μάρτη, μετά από παρέμβαση των εργαζομένων στο ΕΚ και ενάντια στις αντίθετες προσπάθειες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ

Η απόκρουση της εξαθλίωσης απαιτεί οργάνωση ενάντια στα μονοπώλια(στιγμιότυπο από την απεργία της 15ης Δεκέμβρη στα Γιάννενα)
Η απόκρουση της εξαθλίωσης απαιτεί οργάνωση ενάντια στα μονοπώλια(στιγμιότυπο από την απεργία της 15ης Δεκέμβρη στα Γιάννενα)
Απεργιακή απάντηση με παν-γιαννιώτικη απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Μάρτη ενάντια στις απολύσεις, την ανεργία, την απλήρωτη εργασία, τις συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης που συνθέτουν την καθημερινότητα όλο και περισσότερων εργατικών - λαϊκών οικογενειών δίνουν οι εργαζόμενοι του νομού Ιωαννίνων. Η απόφαση πάρθηκε μετά από σχετική πρόταση του ΠΑΜΕ την οποία στήριξαν και ενίσχυσαν με την παρέμβασή τους στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο δήμο Ιωαννιτών που δίνουν έναν πολυήμερο αγώνα για να συνεχίσουν την εργασία τους, εργάτες από το εργοστάσιο «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ» που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα, άνεργοι από το χώρο της κατασκευής και άλλοι εργαζόμενοι.

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ καταψήφισαν αρχικά την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για απεργία, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα τη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, τους βιομήχανους και εργοδοσία δηλαδή, άλλους παράγοντες και εκπροσώπους της αντεργατικής πολιτικής στην τοπική διοίκηση. Οι παραπάνω προσπάθειες της συμβιβασμένης πλειοψηφίας να βάλει φρένο στην οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα, ιεραρχώντας πρώτα τη συνάντηση με τους εργοδότες συνάντησε την κατακραυγή των εργαζομένων. Σε μια ζωντανή παρέμβαση οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πήραν θέση από τα κάτω. Απέκρουσαν με επιχειρήματα τις προσπάθειες υπονόμευσης, καταδίκασαν το διάλογο με αυτούς που σκάβουν το λάκκο στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Μεταξύ των παρεμβάσεων χαρακτηριστική ήταν αυτή εργαζόμενου συμβασιούχου στο δήμο Ιωαννιτών. «Η κατάληψη στο δημαρχείο και ο αγώνας για συνέχιση στην δουλειά 130 οικογενειών βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 3 εβδομάδες. Εσείς πού είστε;» είπε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. «Μόνο αυτοί εδώ είναι μαζί μας από το πρωί», δείχνοντας τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Η δυναμική αυτή παρουσία και παρέμβαση των εργαζομένων μαζί με το ΠΑΜΕ άσκησαν πίεση, έσυραν τους εκπροσώπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε αναδίπλωση και αποφασίστηκε ομόφωνα η κήρυξη 24ωρης πανγιαννιώτικης απεργίας. Απόφαση συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο δημαρχείο έλαβε σε χτεσινή γενική συνέλευση και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ με τις ταξικές δυνάμεις να καλούν γενικά τα σωματεία σε συνεδριάσεις ΔΣ και ΓΣ για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ