Τετάρτη 16 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΑΜΑ
Σήμερα η ευρεία σύσκεψη

«Δεν είναι δυνατόν να μας τσακίζουν τη ζωή και εμείς να καθόμαστε να τους βλέπουμε, επιτέλους να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε», «εμένα να ρωτήσετε πώς τα βγάζουμε πέρα γι' αυτό και θα συμμετέχω». Αυτά ήταν ορισμένα από όσα ειπώθηκαν στα «πηγαδάκια» των εργατοτεχνιτών του δήμου Περάματος, που «στήθηκαν» αμέσως μετά το κάλεσμα που τους είχαν απευθύνει εκπρόσωποι των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, για την αναγκαιότητα να συμμετέχουν στη σημερινή ευρεία σύσκεψη που διοργανώνουν τα σωματεία στις 6 το απόγευμα στο δημαρχείο Περάματος.

Πρόκειται για τη σημαντική πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει τα ταξικά σωματεία της Ζώνης να πρωτοστατήσουν στο συντονισμό και ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών, της νεολαίας, των μικρών ΕΒΕ όλου του Πειραιά, ξεκινώντας από το Πέραμα, ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα, συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική.

Η χτεσινή περιοδεία ήταν ένα μέρος της μεγάλης μάχης για την προετοιμασία της σύσκεψης, που έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες για να φτάσει το αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε σχολειά, σε γειτονιές, σε μαζικούς φορείς, παντού. Ενώ προμήνυμα για την επιτυχία της σύσκεψης αποτελεί η θετική ανταπόκριση που βρίσκει το κάλεσμα των συνδικάτων.

Οπως αναφέρθηκε από τον Θ. Παναγιωτόπουλο, πρόεδρο του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων «η ίδια η πείρα των αγώνων των εργαζομένων της Ζώνης "έδειξε" ότι σήμερα είναι ανάγκη όσο ποτέ οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα ειδικότητας, κλάδου μαζί με τους επαγγελματοβιοτέχνες, τις γυναίκες και τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, να αναπτύξουμε κοινή δράση ώστε μαζί να απαντήσουμε στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε. Να διεκδικήσουμε να μην πτωχεύσει ο λαός αλλά την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Μαζί μπορούμε να παλέψουμε για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας, προς όφελός μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η σύσκεψη (2011-03-15 00:00:00.0)
Αγωνίζονται ενάντια στην ανεργία και την πολιτική που τη γεννά (2010-10-13 00:00:00.0)
Πρόγραμμα αγώνα τη Δευτέρα (2006-03-18 00:00:00.0)
Πειραιώτικος ξεσηκωμός (2001-04-05 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις για τη Ζώνη (1997-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ