Τετάρτη 16 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μνημόνια στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ

Καταψήφισε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ δυο Μνημόνια Κατανόησης και δυο συμβάσεις που εξυπηρετούν σκοπούς του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για δύο μνημόνια σχετικά με κέντρα εκπαίδευσης στρατιωτικών επιχειρήσεων σε αβαθή ύδατα, καθώς και δύο συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με τη Σλοβενία και την Αρμενία.

Αναφερόμενη στα μνημόνια κατανόησης, η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου ανέφερε ότι η λειτουργία των κέντρων εκπαίδευσης «βοηθάει το ΝΑΤΟ ώστε να ενισχύονται επιχειρήσεις σε εκβολές ποταμών και λιμάνια». Πρόκειται - σημείωσε - για «μηχανισμό παραδομένο στο ΝΑΤΟ που θα πληρώνει ο λαός και υπονομεύει την άμυνα της χώρας», αφού «εξυπηρετεί σκοπούς του ΝΑΤΟ», ενώ ταυτόχρονα παρέχει πληροφορίες στην τουρκική πλευρά για επιχειρήσεις σε αβαθή ύδατα, δηλαδή γεωγραφικές συνθήκες που υπάρχουν και στο Αιγαίο και έτσι αποτελεί «διευκόλυνση σε αυτούς που έχουν βλέψεις επί ελληνικών εδαφών».

Αιτιολογώντας την ψήφιση των μνημονίων, ο υπουργός Αμυνας Ευ. Βενιζέλος ανέφερε πως «πρόκειται για κέντρο ενταγμένο στη δομή δυνάμεων του ΝΑΤΟ που θα μπορούσε και να λειτουργήσει ερήμην της Ελλάδας» και «επειδή το ζήτημα μας ενδιαφέρει, κρίναμε εθνικά ωφέλιμο να παρακολουθεί Ελληνας αξιωματικός τη δραστηριότητα των κέντρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ