Τρίτη 17 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Ενάντια στη διάσπαση και την τρομοκράτηση των εργατών

Συνέντευξη Τύπου, σήμερα, στα γραφεία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού

Η κοινή και ταξικά προσανατολισμένη δράση των εργατών, ανεξάρτητα από καταγωγή, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ σε όσους τους θέλουν φοβισμένους και διασπασμένους
Η κοινή και ταξικά προσανατολισμένη δράση των εργατών, ανεξάρτητα από καταγωγή, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ σε όσους τους θέλουν φοβισμένους και διασπασμένους
Δράση με στόχο να αποκαλυφθούν τα αίτια της κατάστασης που διαμορφώνεται στο κέντρο της Αθήνας - όπου η δράση κυκλωμάτων ναρκωτικών, πορνείας, εκμετάλλευσης μεταναστών και συμμοριών απειλούν την ασφάλεια Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων - αναλαμβάνουν τα ταξικά συνδικάτα. Σε πλατιά σύσκεψη που έγινε την περασμένη Κυριακή, με τη μαζική συμμετοχή μεταναστών, υπογραμμίστηκε πως υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή είναι η πολιτική που στηρίζει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, είτε, π.χ., μέσω των κυκλωμάτων πορνείας και διακίνησης ναρκωτικών, είτε μέσω της ανάπτυξης του λαθραίου εμπορίου από το οποίο πλουτίζουν μεγάλες εμπορικές και μεταφορικές εταιρείες. Αυτή η πολιτική ευθύνεται και για την έξαρση της εγκληματικότητας που μεγαλώνει την ανασφάλεια και τις απειλές για τη ζωή κάθε λαϊκής οικογένειας, ανεξάρτητα από την καταγωγή των μελών της, τονίστηκε. Ενώ επισημάνθηκε ότι έτσι εξυπηρετείται η διάσπαση και τρομοκράτηση των εργατών, ώστε να αποδυναμωθούν οι αγώνες τους και να υποταχθούν στη μοιρολατρία, να συμβιβαστούν με τη χειροτέρευση της ζωής τους και την πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Ακόμα, σημειώθηκε πως είναι ανάγκη, Ελληνες και μετανάστες να καταδικάσουν τις εγκληματικές ενέργειες από όπου κι αν προέρχονται.

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, Κλωστοϋφαντουργών και Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής (Γλάδστωνος 3, Στοά Φέξη, Ομόνοια), με θέμα «Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας με την εγκληματική δράση συμμοριών, κυκλωμάτων και τις επιθέσεις ακροδεξιών οργανώσεων εναντίον αθώων μεταναστών». Ακόμα, το επόμενο διάστημα θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Ειδικό βάρος για τη σφυρηλάτηση της ταξικής ενότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα σε όλους τους εργάτες, που μπορεί να γίνει όπλο άμυνας απέναντι στην τρομοκρατία και τη διάσπαση των εργαζομένων, αναλογεί στα ίδια τα συνδικάτα που καλούνται να αναπτύξουν αποφασιστικό άνοιγμα στους τόπους δουλειάς και κλάδους. Να γίνουν συζητήσεις σε βάθος με τους εργάτες. Να αναδειχθεί πόσο επιτακτική είναι σήμερα η οργάνωση και πάλη με ταξικό προσανατολισμό, η συσπείρωση γύρω από τη γραμμή του ΠΑΜΕ. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, το επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσει και σχετική ανακοίνωση.

Αντίστοιχο κάλεσμα κοινής πάλης απευθύνει, με ανακοίνωσή της, και η ΟΕΦΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ