Τρίτη 17 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Κοροϊδία» απέναντι στους νέους εργαζόμενους και ανέργους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τα προγράμματα των «εκπτωτικών καρτών» για νέους, που εξήγγειλε η κυβέρνηση

«Η νεολαία δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις από τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για χορήγηση της λεγόμενης «ευρωπαϊκής κάρτας νέων».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια εκπτωτική κάρτα, που απευθύνεται σε νέους 13-30 ετών και παρέχει εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες (κατάρτιση, αγορές, ψυχαγωγία, ταξίδια, αισθητική κλπ). Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, θα δοθούν δωρεάν 10.000 τέτοιες κάρτες (με προτεραιότητα σε άνεργους νέους), ενώ άλλες τόσες θα διατεθούν έναντι πέντε ευρώ η κάθε μία στους ενδιαφερόμενους. Κυβερνητικά στελέχη των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας, που ανακοίνωσαν το σχετικό πρόγραμμα, ισχυρίστηκαν ότι θα βοηθήσει τους νέους «να διευρύνουν τις δεξιότητές τους και να αυξήσουν την αγοραστική τους δύναμη», να καλλιεργήσουν την κουλτούρα του καταναλωτή...

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει, σχετικά με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, τα εξής:

«Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και ο ΟΑΕΔ εξήγγειλαν προγράμματα που σε συνεργασία με επιχειρήσεις απευθύνονται σε νέους και άνεργους με "εκπτώσεις" σε υπηρεσίες και προϊόντα.

Είναι κοροϊδία των κεφαλαιοκρατών, του αστικού πολιτικού συστήματος απέναντι στους νέους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους των εργατικών λαϊκών οικογενειών, γιατί είναι οι ίδιοι που προχωρούν σε απολύσεις, σε μειώσεις μισθών, σε ανασφάλιστη εργασία. Αυτή η πολιτική, στόχο έχει να δημιουργήσει τους "σύγχρονους δούλους του 21ου αιώνα". Δε θέλουν και δεν μπορούν να δώσουν λύση στα οξυμένα προβλήματα της νέας γενιάς. Οι "εκπτωτικές κάρτες", όχι μόνο δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες των νέων εργαζομένων, των νέων ανέργων, αλλά ούτε καν να ανακουφίσουν από τις συνέπειες της ολομέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης στη ζωή των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Εμπαίζουν τους νέους άνεργους με μειωμένες δήθεν τιμές σε σεμινάρια επαγγελματικής επιμόρφωσης ή σε μαθήματα ξένων γλωσσών, τη στιγμή που ανάγκη τους είναι η σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Οταν οι νέοι εργαζόμενοι αναγκάζονται να απευθυνθούν στα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας, ενώ έχουν ανάγκη από πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι κοροϊδία να παρέχουν εκπτώσεις σε οδοντιάτρους. Τη στιγμή που οι νέοι εργαζόμενοι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, αντί για δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες "προσφέρουν" φθηνότερα την ενοικίαση μηχανών, ποδηλάτων. Το νέο ζευγάρι που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τους λογαριασμούς έχει ανάγκη από φθηνή λαϊκή κατοικία, δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, σε φθηνές διακοπές, και όχι "εκπτώσεις" στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία.

Η εργαζόμενη νεολαία δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις από τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της. Κάθε νέος και νέα που πλήττεται από αυτή την πολιτική να συμβάλει στην οργάνωση της πάλης στον κλάδο, στη γειτονιά, για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους: Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες από τη μικρή και μεσαία αγροτιά, κρατική αγορά και διάθεση τροφίμων για τους άνεργους, δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους, χωρίς τη μεσολάβηση μεγαλεμπόρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ