Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τσεκούρι και στις επικουρικές

Πριν ακόμα επιβληθούν οι μειώσεις στις επικουρικές το 2012 η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή ποσοστού παρακράτησης άμεσα

Περικοπές πάνω στις περικοπές σχεδιάζει και πάλι η κυβέρνηση στις συντάξεις, ενώ σήμερα συνεδριάζει για δεύτερη φορά η Επιτροπή μέσω της οποίας το υπουργείο Εργασίας θα καταρτίσει τη νέα συρρικνωμένη λίστα των ΒΑΕ και σε εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία, με συνταγή ΟΟΣΑ, για τις περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα.

Ετσι μέσω διαρροών που προετοιμάζουν το κατάλληλο έδαφος, η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή ΛΑΦΚΑ και στις επικουρικές συντάξεις και αυτό άμεσα, πριν ακόμα μπει σε εφαρμογή το γενικότερο σχέδιο της κυβέρνησης για μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από τις αρχές του 2012. Το νέο χαράτσι στις επικουρικές θα μπει σύμφωνα με το πρότυπο των κύριων συντάξεων και θα αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό πάνω στις επικουρικές συντάξεις που ξεπερνούν κάποιο όριο (π.χ. τα 300 ευρώ). Το νέο χαράτσι έρχεται να προστεθεί στο χαράτσι των κύριων συντάξεων, στο πετσόκομμα της 13ης και 14ης σύνταξης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο το πενιχρό εισόδημα εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων. Ταυτόχρονα προϊδεάζει για τις μόνιμες περικοπές σε όλες τις επικουρικές συντάξεις μόνιμου χαρακτήρα που θα επιβληθούν μετά το 2012, με την εφαρμογή της σχετικής διάταξης ώστε οι επικουρικές συντάξεις να μην ξεπερνούν το 20% της κύριας. Μια διάταξη η οποία, με πρόσχημα τα οικονομικά προβλήματα των επικουρικών ταμείων, θα εφαρμοστεί και στις συντάξεις που σήμερα αποδίδουν αυτά και όχι μόνο στους νέους συνταξιούχους.

Το τσεκούρι των περικοπών θα πέσει και στο ΕΚΑΣ, ενώ - σύμφωνα με πληροφορίες - η κυβέρνηση μελετά ταυτόχρονα με τις μειώσεις να επιβάλει και αύξηση εισφορών σε Ταμεία όπως του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ (επιστημόνων). Οι σχεδιασμοί αυτοί επιβεβαιώνουν άλλη μια φορά ότι η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην Πρόνοια, η μείωση συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων είναι η ταξική επιλογή της κυβέρνησης για να φορτώσει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων, εξασφαλίζοντας συνθήκες σταθερότητας και ανάκαμψης για το κεφάλαιο στη νέα φάση μετά την κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ