Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΠΑ
Οι εργαζόμενοι είπαν «όχι» στη μείωση μισθών

Στο πλευρό της εργοδοσίας η ΠΑΣΚΕ

Στο «κενό» έπεσε η προσπάθεια της εργοδοσίας στην ΕΛΠΑ (οδική βοήθεια), η οποία μαζί με τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού επιχείρησαν να περάσουν την υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης, με άθλιους όρους για τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο των Εργαζομένων, μαζί με την Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), κάλεσε την περασμένη Κυριακή (15 Μάη) τους εργαζόμενους σε έκτακτη γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσει για την υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης. Η πρόταση της επιχείρησης ήταν μείωση των αποδοχών που θα έφτανε 20%. Από την πλευρά της η Ομοσπονδία (ΠΑΣΚΕ), προεξάρχοντος του προέδρου της ΟΣΜΕ Β. Δημητρόπουλου, μαζί με τη διοίκηση του Σωματείου, αντί να καταδικάσουν κάθε μείωση, άρχισαν να διαπραγματεύονται το πετσόκομμα των μισθών και πρότειναν μείωση αποδοχών κατά ...12,5%! Ταυτόχρονα, η ειδική επιχειρησιακή σύμβαση περιλαμβάνει και άλλες ρυθμίσεις όπως: Μείωση του τεχνικού επιδόματος, μείωση του χρονοεπιδόματος κατά 2%, κατάργηση επίσημων αργιών, αλλαγή στο πρόγραμμα εργασίας με κόψιμο ρεπό και οφειλομένων. Η απόπειρα αυτή συνάντησε την αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι απέρριψαν την πρόταση εργοδοσίας - εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στην ΕΛΠΑ, με ανακοίνωσή της, τονίζει χαρακτηριστικά: «Οι εργαζόμενοι με μεγάλη πλειοψηφία απέρριψαν στη γενική συνέλευση την άθλια προσπάθεια των υποταγμένων συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, που σε αγαστή συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο και στέλεχος της ΝΔ ΤΣΟΚΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, προσπάθησαν να αρπάξουν την ψήφο με τρομοκρατία και άλλα μέσα για ειδική επιχειρησιακή σύμβαση. Είναι χαρακτηριστική η φράση του προέδρου του σωματείου, μετά την καταψήφιση της πρότασης, "ο σώζων εαυτόν σωθήτω". Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται, δεν φοβούνται, είναι ενωμένοι μπροστά στην επίθεση της εργοδοσίας και του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ