Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ
Προετοιμάζει το έδαφος για απολύσεις στο Δημόσιο

Με αβάσιμους ισχυρισμούς προσπαθεί η κυβέρνηση να δικαιολογήσει τις απολύσεις που σχεδιάζει να κάνει, τουλάχιστον, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να σημειωθούν απολύσεις και στο καθαυτό Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι προχτές ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής ανέφεραν και οι δύο ότι όσοι εργαζόμενοι είναι υπό μετάταξη θα κριθούν από το ΑΣΕΠ αν είναι «ικανοί» να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα. Αν δεν είναι, τότε θα απολυθούν! Αυτό σύμφωνα με τις δηλώσεις φέρεται να αφορά στους εργαζόμενους που μετατάσσονται από τις πρώην ΔΕΚΟ στο Δημόσιο, όμως μπορεί να αφορά και εργαζόμενους που υπηρετούν σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως στόχος της «αξιολόγησης» από το ΑΣΕΠ είναι «να δούμε εάν όντως αξίζει κάποιος να περάσει στο Δημόσιο» και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «θα κρίνει το ΑΣΕΠ με τις δικές του ορθολογικές και αντικειμενικές διαδικασίες εάν θα πρέπει να διακοπεί η συνεργασία με κάποιους εργαζόμενους». Για να δικαιολογήσουν το νέο αντεργατικό σχεδιασμό, χρησιμοποιούν το ιδεολόγημα της «αξιοκρατίας» (σ.σ. ακριβώς το ίδιο επιχείρησαν για να πετάξουν στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους με stage) και ταυτόχρονα προσπαθούν να στρέψουν τμήματα των εργαζομένων το ένα ενάντια στο άλλο όταν λένε ότι «όσοι δεν είναι άξιοι να είναι στο Δημόσιο, να μη συνεχίσουν να επιβαρύνουν τον Ελληνα φορολογούμενο», όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Χτες πάλι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από τη μία προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ισχυριζόμενος πως «εμείς δεν μιλήσαμε για απολύσεις στο Δημόσιο» αλλά στη συνέχεια ανέφερε: «Φυσικά το Δημόσιο δεν μπορούμε πλέον να το βλέπουμε σαν ένα χώρο προσφυγής και καταφυγής κάποιων για να έχουν εργασία», το οποίο (σ.σ. Ελληνικό Δημόσιο) είναι «διογκωμένο». Εδώ προσπαθούν ξανά να στρέψουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ενάντια στους «προστατευμένους» εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι «σε περίπου 3 χρόνια η Ελλάδα θα έχει ένα Δημόσιο στο οποίο θα εργάζονται περίπου 200.000, από 150.000 - 200.000 λιγότεροι άνθρωποι, άρα και θα μισθοδοτούνται». Η δήλωση αυτή αναδεικνύει τη συρρίκνωση των υπηρεσιών και τομέων, καθώς πολλοί από αυτούς θα περάσουν στα χέρια του κεφαλαίου και άλλοι θα καταργηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ