Τετάρτη 18 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Να αποχωρήσει η Ελλάδα από την άσκηση στο Κιλκίς

Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Να σταματήσει η συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην άσκηση «Ευρώπη ΙΙ/2011» ζητάει το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου.

Στην Ερώτηση γίνεται εκτενής αναφορά στο περιεχόμενο της άσκησης και σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Η εμπλοκή της χώρας μας στις ευρωΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, στο όνομα των συμμαχικών υποχρεώσεων, την έχει μετατρέψει σε πολεμικό ορμητήριο του ιμπεριαλισμού.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται η άσκηση προετοιμασίας του "Σχηματισμού Μάχης" HELBROC της Ευρωπαϊκής Ενωσης (συμμετέχουν Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος) για εμπλοκή του ευρωστρατού στις υπό εξέλιξη ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που πραγματοποιείται από 9-20 Μάη 2011, στην έδρα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας "ΠΟΝΤΟΣ", στην περιοχή της Νέας Σάντας Κιλκίς.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ, που και το 2008, με αφορμή την άσκηση "ΕΥΡΩΠΗ-ΙΙ/2008" είχε επισημάνει στη Βουλή τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα αυτών των ασκήσεων και την εφαρμογή του νέου ιμπεριαλιστικού δόγματος ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ περί "προληπτικού πολέμου". Αλλωστε έχει αποδειχθεί ότι τα περί παροχής "ανθρωπιστικής βοήθειας" και "επιχειρήσεων εκκένωσης προσωπικού της ΕΕ", αποτελούν προσχήματα για το αιματοκύλισμα των λαών όπως έγινε σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.ά. Το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται τώρα και στη Λιβύη».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς για το πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για επίθεση επίγειων δυνάμεων κατά της Λιβύης και πώς τοποθετείται απέναντι στις θέσεις του αντιιμπεριαλιστικού, φιλειρηνικού κινήματος και στις λαϊκές κινητοποιήσεις που απαιτούν να σταματήσει η ένταξη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας στις παραπάνω ασκήσεις και να απεμπλακεί η Ελλάδα από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Λιβύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ