Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Δημιουργεί και «σωματείο»!

Αμερικάνικα συστήματα σχετικά με τη δομή και τη λειτουργία των κομμάτων εισάγει ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος ταυτόχρονα επιχειρεί να τα παρουσιάσει ως «καινούριο» στην πολιτική ζωή. Στο πλαίσιο αυτό δημιούργησε ένα «παράλληλο» με το υπό κατασκευή κόμμα του σωματείο, το οποίο θα αναλάβει ουσιαστικά... τα οικονομικά του κόμματός του, προς δόξαν της διαφάνειας και του «φωτός» που εξαγγέλλει. Το καταστατικό αυτού του σωματείου με την επωνυμία «Σύγχρονη πολιτική σκέψη», εγκρίθηκε χτες από το Πρωτοδικείο. Το σωματείο αυτό θα διαχειρίζεται τα οικονομικά του κόμματος Αβραμόπουλου και θα επεξεργάζεται πολιτικές θέσεις.

Ανάμεσα στους σκοπούς του σωματείου, όπως αναφέρεται στο καταστατικό του, είναι «η παροχή ηθικής συμπαράστασης και πολιτικής υποστήριξης στον Δ. Αβραμόπουλο, για τη δημιουργία, ανεξάρτητα από την ίδρυση πολιτικού κόμματος, πολιτικής κίνησης στην Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση των αρχών των ιδανικών και των θεσμών της σύγχρονης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας». Σύμφωνα με πληροφορίες το καταστατικό υπογράφουν 60 «φίλοι» του δημάρχου.

Επίσης, όπως διαφαίνεται από το καταστατικό, το κόμμα του Αβραμόπουλου θα προσελκύσει μέσω της πολιτικής κίνησης αυτής και στελέχη. Στο καταστατικό αναφέρεται ότι «σκοπός είναι η ανάδειξη και ενεργοποίηση Ελλήνων πολιτών, ικανών να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας μας στη νέα εποχή, καθώς και η προαγωγή της πολιτικής επιστήμης που θα σέβεται και θα υπερασπίζεται τις αξίες και τις παραδόσεις της χώρας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ