Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ολα έτοιμα για την αυριανή εξόρμηση του «Ρ»

Σε αναβρασμό βρίσκονται τις τελευταίες μέρες οι ΚΝίτικες οργανώσεις στον Πειραιά. Ο πυρετός της προετοιμασίας για την αυριανή εξόρμηση με το «Ριζοσπάστη» καθημερινά μεγαλώνει. Οι νέοι κομμουνιστές έχουν ένα λόγο παραπάνω να φτάσει ο κυριακάτικος «Ριζοσπάστης» σε όσο γίνεται περισσότερους νέους.

Μαζί με την εφημερίδα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κυκλοφορεί και ο «Οδηγητής». Η εφημερίδα της ΚΝΕ.

Οι νέοι κομμουνιστές ξέρουν πολύ καλά πως χωρίς το «Ριζοσπάστη» καθημερινό σύντροφο δεν μπορεί να αναπτυχθεί πολιτική δουλιά.

Επίσης ξέρουν πως σε όσο περισσότερα χέρια εργατών, γυναικών, μικρομεσαίων στρωμάτων, συνταξιούχων φτάσει η εφημερίδα της εργατικής τάξης, τόσο περισσότεροι θα μπουν στη διαδικασία του αγώνα για την ανατροπή του σημερινού συστήματος. Τόσο καλύτερες προϋποθέσεις θα δημιουργηθούν για την υλοποίηση των στόχων του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Ο φιλόδοξος στόχος που έχουν βάλει οι οργανώσεις της ΚΝΕ είναι να μη μείνει γωνιά του Πειραιά, ιδίως εκεί που μένουν εργαζόμενοι, που να μη φτάσουν ο «Ριζοσπάστης» και ο «Οδηγητής». Από νωρίς το πρωί της Κυριακής ομάδες συντρόφων θα διακινούν τις εφημερίδες της εργατικής τάξης και των νέων κομμουνιστών στην Κοκκινιά, τον Κορυδαλλό, το Πέραμα, τη Δραπετσώνα, αλλά και τις γειτονιές της Α' Πειραιά. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στο κυριακάτικο παζάρι και στο τέρμα του τρένου.

Η προσπάθεια για τη μεγαλύτερη δυνατή διάδοση του «Ριζοσπάστη» και του «Οδηγητή» δε θα σταματήσει αύριο. Μεθαύριο Δευτέρα ο «Οδηγητής» θα φτάσει σε όλα τα σχολεία και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Φυσικά όλα αυτά δεν είναι μια ευκαιριακή καμπάνια. Εντάσσονται σε μια γενικότερη πολιτική δουλιά που αναπτύσσεται στη νεολαία για να γνωριστεί με τις θέσεις του ΚΚΕ. Η επιτυχία της μέχρι τώρα πορείας εγγυάται ότι αυτή θα συνεχιστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ