Σάββατο 3 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΚΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από την κοινωνική ασφάλιση

Οχι τα αποθεματικά των Ταμείων στον τζόγο του Χρηματιστήριου, βροντοφωνάζουν οι  εργαζόμενοι 

Την ώρα που ο υπουργός Εργασίας «παρέα» με τον πρωθυπουργό «έσκαβαν το λάκκο» της κοινωνικής ασφάλισης, εκατοντάδες εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, πραγματοποιούσαν για τρεις ώρες αγωνιστική κατάληψη στο Ταμείο τους, στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του ΙΚΑ, απαιτώντας: «Δώστε πίσω τα κλεμμένα», «Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση».

Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες, που περνούσαν νωρίς το πρωί από την Αγίου Κωνσταντίνου, αντίκριζαν το τεράστιο πανό του ΠΑΜΕ να δεσπόζει ψηλά στο κτίριο του ΙΚΑ, το οποίο έγραφε: «Η κυβέρνηση βουλιάζει τα ασφαλιστικά Ταμεία, ληστεύει τους εργάτες, χρηματοδοτεί τους κεφαλαιοκράτες. Οχι τα αποθεματικά των Ταμείων στον τζόγο του Χρηματιστηρίου».

Μετά το τέλος της κινητοποίησης ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, δήλωσε: Η κυβέρνηση δε θα περάσει καλά μ' αυτά που σχεδιάζει. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι στην πρώτη γραμμή και παλεύει για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης.



ΣΕΛ.  12  -  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ