Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βεβήλωσαν το μνημείο του Στέφανου Βελδεμίρη

Ανακοίνωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

«Αγνωστοι» αφαίρεσαν την τιμητική πλακέτα που τοποθετήθηκε προχτές, στον τόπο δολοφονίας του Στέφανου Βελδεμίρη στους Αμπελόκηπους, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η ΝΕ Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, για τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του νεολαίου κομμουνιστή και αγωνιστή της ΕΔΑ. Οι πολιτικοί απόγονοι των παρακρατικών και του δολοφόνου του Στέφανου Βελδεμίρη, που δρούσαν εκείνα τα πέτρινα χρόνια, ενοχλήθηκαν από τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας στην εκδήλωση τιμής.

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί το λαό «να καταδικάσει τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες και να αφήσει στο περιθώριο και το σκοτάδι τις παρακρατικές ομάδες που οργανώνουν αυτές τις ενέργειες. Η απομόνωσή τους από το λαό είναι η καλύτερη απάντηση. Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τη δύναμη και την απόφαση του λαού! Το εργατικό λαϊκό κίνημα και οι κομμουνιστές γνωρίζουν καλά από τέτοιους μηχανισμούς και από διώξεις. Ποτέ, όμως, δε λύγισε ούτε το ΚΚΕ, ούτε ο λαός μας από τις προσπάθειες τρομοκράτησης.

Τα θύματα αυτών των μηχανισμών, όπως ο Στέφανος Βελδεμίρης, έχουν πάρει τη θέση τους στη λαϊκή συνείδηση, ως ήρωες που θυσιάστηκαν στον αγώνα για το δίκαιο και τη νίκη του λαού, ως άνθρωποι με υψηλά ιδανικά και ιδιαίτερα χαρίσματα, πρότυπο για τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά. Η απάντησή μας είναι η αποφασιστική δράση για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, ώστε να παρεμποδίσει την αντιλαϊκή πολιτική και να την ανατρέψει. Μέχρι τη νίκη του λαού, για τη λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ