Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μήνυμα συναίνεσης και αντιλαϊκής συστράτευσης

Θετικά υποδέχτηκε τις αποφάσεις της Συνόδου, σιγοντάροντας τις κυβερνητικές αστειότητες για διασφάλιση της «εθνικής κυριαρχίας»

Συναίνεση σε «κούρεμα» του χρέους σύμφωνα με τις προτάσεις της τρόικας έσπευσε να προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ, δεσμευόμενη έμμεσα πλην σαφώς για συστράτευση με την κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιηθεί το νέο μνημόνιο και τα βάρβαρα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό. Λίγες ώρες πριν από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η ηγεσία της ΝΔ φρόντισε να στείλει μήνυμα σύμπλευσης με τις προτάσεις που έκανε στην πρόσφατη έκθεσή της η τρόικα για κούρεμα των ελληνικών ομολόγων στο 50%, ώστε να υποχωρήσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

«Αναμένουμε να δούμε, εάν η όποια ελάφρυνση χρέους, θα μας επιστρέψει - τουλάχιστον - εκεί που ήμασταν (από πλευράς χρέους και τόκων) το 2009 και πριν αρχίσουν όλες αυτές οι θυσίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου, αφήνοντας σαφώς να διαφανεί η συμφωνία της ηγεσίας της ΝΔ με την πρόταση της τρόικας, που υιοθέτησε χτες και η Γερμανίδα καγκελάριος. Να σημειωθεί ότι το 2009 το χρέος ήταν στο 120% του ΑΕΠ.

Στο ίδιο πνεύμα της συναίνεσης, ο Γ. Μιχελάκης σημείωσε ότι «αναμένουμε να δούμε τον τρόπο διασφάλισης της ρευστότητας και των ασφαλιστικών μας ταμείων». Επιχειρώντας να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση κατέφυγε σε φραστικούς λεονταρισμούς και πατριωτικές κορόνες: «Και ασφαλώς ζητάμε από την κυβέρνηση να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και να μη δεχτεί καν οποιαδήποτε συζήτηση για εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας», τόνισε ο εκπρόσωπος, σε μια επίδειξη υποκρισίας, αφού η ηγεσία της ΝΔ έχει συμφωνήσει και προσυπογράψει την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΕΕ για χάρη των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΝΔ Α. Λυκουρέντζος εξέφρασε την ενόχληση της Συγγρού για τις πιέσεις που ασκούνται για ψήφιση της δανειακής σύμβασης με 180 ψήφους. «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτήν την ώρα να ζητείται από το Μαξίμου, από κύκλους όχι από επισήμους, με έμμεσο τρόπο από τον υπουργό Οικονομίας για το τι θα πράξει η ΝΔ και για ποιο λόγο στη Βουλή, για μια σύμβαση της οποίας ακόμα το περιεχόμενο δεν έχει προσδιοριστεί», δήλωσε (στην ΕΡΑ), επαναλαμβάνοντας τη θέση του προέδρου της ΝΔ ότι «αν είναι μια συμφωνία προς όφελος του έθνους, της χώρας, της πατρίδος, είτε χρειάζονται 300, είτε 150, είτε 180, τότε εμείς θα ψηφίσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ