Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Αυταπάτες για «κούρεμα» υπέρ του λαού

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι πρότεινε το κόμμα του εδώ και καιρό, ισχυρίζεται ο Αλ. Τσίπρας

«Κούρεμα», αλλά από διαφορετικό ...«μπαρμπέρη», που θα το περιποιηθεί καλύτερα, προτείνει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του οποίου, σε συνέντευξή του, χτες, στο ΑΛΤΕΡ, διερωτήθηκε «γιατί έπρεπε να περάσουμε δυο χρόνια σε μνημόνιο, να κουρευτούν πρώτα οι μισθοί, οι συντάξεις και τα εισοδήματα σχεδόν στο 50%, να φτάσει η ανεργία στο 20%, να πέσουμε στη φτώχεια και στην ανέχεια (...) για να φτάσουμε τελικά σ' αυτό το οποίο είχαν περιγράψει ως μεγάλη καταστροφή ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση;».

Μάλιστα, εμφανίστηκε και δικαιωμένος, συμπληρώνοντας: «Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι, προκειμένου να αποφύγουμε το μνημόνιο, πρέπει εμείς πρώτοι να το διεκδικήσουμε στην ΕΕ κι αν δεν μας το δώσουν, ακόμα και μονομερώς, να πάμε και να απομειώσουμε την αποπληρωμή του χρέους (...) Και φτάσαμε μετά από δυο χρόνια διάλυσης κοινωνικής, στη λύση που προτείναμε πριν»! Πρόκειται για κυνική ομολογία ότι η διαγραφή μέρους του χρέους, που προπαγανδίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίζεται πλήρως με αυτή που κάνουν σήμερα οι αστικές κυβερνήσεις, μεταξύ αυτών και η ελληνική.

Ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίζεται επιπρόσθετα ότι θα μπορούσε το «κούρεμα» να είναι και φιλολαϊκό μέσα στην ΕΕ και με καπιταλιστική εξουσία, λέγοντας: «Μπορεί να γίνει "κούρεμα" το οποίο να σώσει τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιρώντας τα, να ελαφρύνει τα χρέη και τα βάρη και να πιάσει από το γιακά τους τραπεζίτες, να κοινωνικοποιήσει τις τράπεζες και να τους πει ότι από δω και πέρα θα λειτουργείτε για το δημόσιο όφελος».

Μετά απ' όλα τα παραπάνω, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πολιτικό ζήτημα για το λαό είναι η «αναποτελεσματικότητα» της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, «δεν διαπραγματεύτηκε, γιατί είναι του κλότσου και του μπάτσου και ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο Ελληνας υπουργός των Οικονομικών στην ΕΕ». Από εδώ προκύπτει και η αυταπάτη με την οποία ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δηλητηριάσει τις λαϊκές συνειδήσεις, ότι μια «καλύτερη» δήθεν κυβέρνηση, με «προοδευτικό» προσωπείο, όπως αυτή που προτείνει, μπορεί να είναι πιο ικανή στη διαπραγμάτευση, με διακηρυγμένο στόχο να σωθούν η ΕΕ και η αστική εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ