Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ» ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Κρατάει το «ίσο» στο τσάκισμα του λαού

Το συμβουλευτικό χαρακτήρα της «Ομάδας Δράσης», στην οποία προΐσταται, υπερασπίστηκε χτες ο Χ. Ράιχενμπαχ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Ο ίδιος περιέγραψε τις τρεις βασικές ενότητες, με τις οποίες καταπιάνεται η «Ομάδα Δράσης». Αυτές είναι:

  • Επιστροφή της χώρας σε ρυθμούς ανάπτυξης
  • Προώθηση οριζόντιων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να καταστεί η Ελλάδα ελκυστική στις ξένες επενδύσεις
  • Προώθηση μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση, στη δημόσια Υγεία και επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Περιέγραψε, δηλαδή, βασικές επιδιώξεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσω του μνημονίου, με στόχο να κάνει ακόμα φτηνότερη την εργατική δύναμη και στα αποκαΐδια των εργατικών - λαϊκών κατακτήσεων να επενδύσουν οι ντόπιοι και ξένοι καπιταλιστές τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους.

Ο Χ. Ράιχενμπαχ ενημέρωσε ακόμα και για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε με υπουργούς της κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο θέμα της δημόσιας Υγείας και στις φαρμακευτικές δαπάνες, οι οποίες, όπως είπε, είναι υψηλότερες από το μέσο όρο της ΕΕ και άρα θα πρέπει να μειωθούν. Για τα θέματα Δικαιοσύνης, υποστήριξε την ανάγκη επιτάχυνσης του δικαστικού έργου και των ενεργειών στον τομέα της εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών.

Μίλησε, επίσης, και για τα ενεργειακά θέματα, με ειδική αναφορά στην ηλιακή ενέργεια, καθώς και στην ανάγκη συνεργασίας με τους εταίρους της κυβέρνησης στην ΕΕ, για την προώθηση κοινών επενδύσεων. Αναφέρθηκε στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων (κλείσιμο παράνομων χωματερών) και στα προβλήματα που υπάρχουν με τα διαρθρωτικά ταμεία που συγχρηματοδοτούν τα έργα του ΕΣΠΑ 2007 - 2013.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ