Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ
Ομοιος τον όμοιο ενόψει κάλπης

Στην κοινή βάση της επιδίωξης να αναβαθμιστούν στη διαχείριση του συστήματος συνωστίζονται τα σχήματα του οπορτουνισμού και δυνάμεις που, με επιμέρους διαφωνίες, αποστασιοποιήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ. Πέραν των σχημάτων που έχουν ήδη συγκροτήσει οι Γ. Δημαράς και Β. Οικονόμου, ένα ακόμα βρίσκεται στα σκαριά απ' τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουμπλή. Μάλιστα, ο ίδιος θα μιλήσει, κατόπιν προσκλήσεως του ΣΥΡΙΖΑ, σε συγκέντρωση του κόμματος στο Αγρίνιο μαζί με τον Αλ. Τσίπρα.

Σε δηλώσεις στο «Βήμα» δεν κρύβει ότι επιδιώκει «να βρει κοινό τόπο με δυνάμεις της κεντροαριστεράς, όπως με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, τον ΣΥΡΙΖΑ» για τη δημιουργία μιας «πατριωτικής αριστεράς». Μάλιστα πλέκει το εγκώμιο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως λέει «βλέπω μεταλλαγή σε ό,τι αφορά παλιές απορριπτικές θέσεις του (...) ότι υπάρχει θετική διεργασία στο χώρο αυτό, που πλέον αναδεικνύει προτάσεις και διεκδικεί κυβερνητικές ευθύνες. Αυτή η στάση είναι χρήσιμη και για το σύστημα (...) Δεν είμαι υπέρ μιας αριστεράς που πετά "πέτρες" αλλά μιας αριστεράς που να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες».

Συμπληρώνει ακόμα ότι «γίνονται συζητήσεις με τον Νίκο Κοτζιά, το Αρμα Πολιτών του Γ. Δημαρά, τους Ελεύθερους Πολίτες του κ. Β. Οικονόμου και Μ. Γιομπαζολιά, με στελέχη από το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ όπως ο κ. Αντ. Κοτσακάς, με τον Αλέξη Μητρόπουλο και άλλους ώστε ως πόλος πια συγκροτημένος (...) να προτείνει κοινό προγραμματικό τόπο με την Δημοκρατική Αριστερά, τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα μικρότερα σχήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ