Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ: «Ερχεται μια χρονιά πιο δύσκολη από τις προηγούμενες για εργαζόμενους, επαγγελματίες, συνταξιούχους, άνεργους, για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Και για να αντέξουμε θα χρειαστεί να αλλάξουν δραστικά στάση οι πολιτικές και οι οργανωμένες κοινωνικές δυνάμεις στη χώρα (...) Να σχεδιάσουν την κατανομή των επαχθέστερων βαρών με τρόπο που να προστατεύει τους αληθινά ασθενέστερους και να ανταποκρίνεται σε ένα αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης (...) Εύκολα θα αμφισβητούνταν ο ρεαλισμός μιας τέτοιας πρότασης (...) Μπορεί να αλλάξει αυτό από τη μια στιγμή στην άλλη με έναν "πατριωτικό συναγερμό" σαν του '40;» (η Ε. Παπαδάκη στα ΝΕΑ).

ΘΟΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ: «Είτε εντός της ευρωζώνης, είτε εκτός αυτής, η δοκιμασία για τους ασφαλισμένους, για τους μετόχους, γενικώς για τους επενδυτές τίτλων και ακινήτων, για όσους μια ζωή εργάζονταν και αποταμίευαν, θα είναι μεγάλη. Η χώρα (...) πτωχεύει» (από το κύριο άρθρο στο ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ).

ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Η επόμενη ημέρα, μετά το "κούρεμα" και τις άλλες αποφάσεις, θα απαιτήσει μια ισχυρή κυβέρνηση τόσο από πολιτική όσο και τεχνοκρατική άποψη (...) Tο ρίσκο της αποτυχίας είναι τεράστιο, γιατί όλοι οι εχέφρονες ειδικοί συμφωνούν πως μετά το μεγάλο "κούρεμα" δεν μεσολαβεί άλλο στάδιο πριν από την έξοδο από το ευρώ, σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ