Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Επιβεβαιώνει το περιστατικό στην Ευελπίδων

Ερωτηματικά για την απόκρυψη του συμβάντος από τη διοίκηση της Σχολής

Παραδέχτηκε χτες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γ. Ραγκούσης, το περιστατικό με τη δράση χουντόφιλων στην Σχολή Ευελπίδων, οι οποίοι ανήμερα της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου τραγούδησαν τον ύμνο της χούντας. Απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση, είπε ότι «το περιστατικό υπήρξε και το αξιολογούμε ως σοβαρό γεγονός γιατί εκδηλώθηκε μέσα στη Σχολή Ευελπίδων που εκπαιδεύει τα αυριανά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και την ηγεσία τους».

Ο Γ. Ραγκούσης ισχυρίστηκε ακόμα ότι «από την έρευνα και τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει, προκύπτει ότι η ηγεσία της Σχολής Ευελπίδων εμφανίζεται να έμαθε κι εκείνη με πολύ μεγάλη καθυστέρηση το ότι έλαβε χώρα στα σπλάχνα της Σχολής ένα τέτοιο σοβαρό περιστατικό. Για εμάς αυτό είναι ένα γεγονός προς αξιολόγηση. Πειθαρχική αξιολόγηση! Διότι μπορεί από εκεί να απορρέει το συμπέρασμα ότι η Διοίκηση της Σχολής δεν ήξερε κάτι που μας το απέκρυψε (...)». Κατά τον αναπληρωτή υπουργό, παρά το περιστατικό «δεν πρέπει να οδηγηθούμε στο ότι υπάρχει γενικό θέμα με τις Ενοπλες Δυνάμεις».

Σύμφωνα, εξάλλου, με χτεσινό δημοσίευμα των «Νέων», ο αρχηγός της Σχολής Ευελπίδων που πρωτοστάτησε στο περιστατικό, παραπέμπεται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της αποπομπής, ενώ ο σχετικός φάκελος παραδίδεται και στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου, για να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν ποινικά αδικήματα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν ολοκληρωθεί δύο ΕΔΕ (της Σχολής και του ΓΕΣ) και το πόρισμα της πρώτης προβλέπει ποινή φυλάκισης 20 ημερών στους ευέλπιδες, οι οποίοι «με βήμα σημειωτόν απήγγειλαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου», ενώ δεν επιβάλλεται καμία ποινή σε πρωτοετείς σπουδαστές και σε αξιωματικούς της Σχολής Ευελπίδων.

Στο πόρισμα αναφέρεται ακόμα ότι από τις 15 Νοεμβρίου δύο ημέρες πριν το περιστατικό, ο αρχηγός της Σχολής ζήτησε από έναν σπουδαστή να του βρει τον ύμνο της 21ης Απριλίου και στις 16 Νοεμβρίου είχε δώσει τον ύμνο σε έξι σπουδαστές της Σχολής «για να τον μάθουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ