Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιπολιτευτικά φούμαρα για να κρύψει τη συνενοχή

Υπερψηφίζει τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και διαρρέει ότι περιέχει μέτρα με τα οποία διαφωνεί!

Το θέατρο της δήθεν «αντιπολίτευσης» επιμένει να παίζει η ηγεσία της ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τα εξοντωτικά μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου». Αποκορύφωμα της άθλιας φαρσοκωμωδίας που παίζει είναι η στάση της απέναντι στον προϋπολογισμό. Ενώ υπερψηφίζει τον προϋπολογισμό και τους αντιδραστικούς νόμους που τον συνοδεύουν (πολυνομοσχέδιο, μεσοπρόθεσμο), την ίδια στιγμή πουλάει φούμαρα ισχυριζόμενη ότι η υπερψήφιση του προϋπολογισμού είναι διαδικαστικό θέμα και πως η ίδια διατηρεί τις επιφυλάξεις της!

Τη φαιδρή αυτή επιχειρηματολογία αναπαράγει χτεσινό σημείωμα της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού στο οποίο σημειώνεται ότι «στον προϋπολογισμό του 2012, η ψήφιση του οποίου συνιστά επιβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης στη μεταβατική κυβέρνηση, περιλαμβάνονται ήδη ψηφισμένα μέτρα από την προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου, με το μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο». Επισημαίνεται ακόμα ότι «οι ενστάσεις της ΝΔ στα μέτρα αυτά δεν αίρονται με την ψήφο στον προϋπολογισμό. Εμείς διαφωνήσαμε με πολλά από τα μέτρα που περιέχει. Τώρα είναι διαδικαστικό θέμα η επαναψήφισή του»..!

Την ίδια στιγμή, διά του εκπροσώπου Τύπου, συνεχίζει να σηκώνει κουρνιαχτό γύρω από ανούσιες λεπτομέρειες εφαρμογής του αντεργατικού μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, προκειμένου να αποκρύψει την πλήρη στήριξη που προσφέρει η ΝΔ για την υλοποίησή του. Επικαλούμενος τις εξαιρέσεις «ημετέρων» από την εφεδρεία και παράνομες προσλήψεις ο Γ. Μιχελάκης κάλεσε χτες τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα «...αντί να προστατεύει κομματικές μεθοδεύσεις, οφείλει να ανακαλέσει τα αποτελέσματά τους». Συντηρώντας την ανούσια κοκορομαχία έκανε λόγο για οκτώ διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων, εκ των οποίων τέσσερις στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου.

Από την άλλη όμως έσπευσε να επικροτήσει τα νέα προκλητικά δώρα της κυβέρνησης προς τους εφοπλιστές, που περιλαμβάνονται σε σχετικό νομοσχέδιο. «Είναι θετικό το γεγονός ότι, έστω και με καθυστέρηση, γίνονται πράξη δύο καίριας σημασίας προτάσεις της ΝΔ και του Αντ. Σαμαρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου διευκρινίζοντας ότι η πρώτη αφορά στην πλήρη άρση του «καμποτάζ» και η δεύτερη στη μείωση της εθνικής συμμετοχής στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Την ουσιαστική συμμετοχή της ΝΔ στη συγκυβέρνηση και τη στήριξη στο έργο της ανέδειξε εκ νέου ο Δ. Αβραμόπουλος.«Η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση δεν είναι διακοσμητική αλλά ουσιαστική. Δεν είναι μία κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΛΑ.Ο.Σ. Είναι μία κυβέρνηση Παπαδήμου» τόνισε (στον «Real FM»). Τέλος, θέματα εκλογικών διαδικασιών συζήτησε με τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτση, ο Α. Λυκουρέντζος, επιχειρώντας ταυτόχρονα να ενισχύσει τη θέση περί μεταβατικής κυβέρνησης. Ο γραμματέας της ΝΔ έθεσε ζήτημα ανανέωσης των εκλογικών καταλόγων των ετεροδημοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ