Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ALAPIS»
Εντείνεται η επίθεση

Η εργοδοσία μεθοδεύει νέες απολύσεις ενώ το επιχειρησιακό σωματείο ζητά νέες διαπραγματεύσεις

Επιβεβαιώνονται οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας ότι θέλει να γονατίσει τους εργαζόμενους στον όμιλο ALAPIS, επιχειρώντας να τους φορτώσει την κρίση, τα χρέη και τις ζημιές, πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους. Τα παραπάνω σημειώνουν με κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ) και το Συνδικάτο της Αττικής, μετά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 29 Νοέμβρη. Σε αυτή την τριμερή συνάντηση, αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά ο ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οπως τονίζει, το υπουργείο περιορίστηκε στο να ζητήσει από τους εκπροσώπους της εργοδοσίας το «επιχειρησιακό σχέδιο» που αφορά τους εργαζόμενους, για να γίνει συζήτηση. Στην ίδια λογική κινήθηκαν, όμως, τόσο οι εκπρόσωποι της προσωρινής διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, όσο και οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών (ΠΟΙΕ), της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ. «Οι παραπάνω "συνδικαλιστές", μάλιστα, διαχώρισαν με κατηγορηματικό τρόπο τη θέση τους από την τοποθέτηση της ομοσπονδίας και του κλαδικού συνδικάτου που ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συζητήσουμε κανένα "επιχειρησιακό σχέδιο" που προβλέπει έστω και μια απόλυση και την παραμικρή μείωση σε μισθούς και δικαιώματα. Είναι έτοιμοι, λοιπόν, να διαπραγματευτούν τις απολύσεις και το τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι», τονίζει παρακάτω.

Στο μόνο που περιορίστηκαν, μαζί με τους εκπροσώπους του υπουργείου, ήταν να ζητήσουν από την εργοδοσία στα πλαίσια της «καλής πίστης» να μην προχωρήσει σε άλλες απολύσεις και να φέρει το «σχέδιο» προς συζήτηση μέχρι την Τετάρτη 7/12/2011, οπότε και ορίστηκε νέα τριμερής. Η εργοδοτική πλευρά όχι μόνο δε δεσμεύτηκε σε τίποτα, αλλά και την επόμενη μέρα προχώρησε σε 4 ακόμα απολύσεις στην Αθήνα και ανακοίνωσε άλλες 6 στα Γιάννενα (ΗΠΕΙΡΟΦΑΡΜ). Μόνο κάτω απ' την πίεση της ΟΕΦΣΕΕ και του Συνδικάτου έγιναν τυπικά συστάσεις στην εργοδοσία για ανάκληση των απολύσεων και πάγωμα των ατομικών συμβάσεων.

Η ΟΕΦΣΕΕ και το κλαδικό Συνδικάτο καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση του σωματείου τους και του αγώνα στα δικά τους χέρια: «Τους καλούμε να παλέψουν για όσα τους ανήκουν στην κατεύθυνση της ανυπακοής και της σύγκρουσης με την εργοδοτική τρομοκρατία, λογική και επιχειρηματολογία, χωρίς φόβο να προτάξουν το δικό τους δίκιο και τις δικές τους ανάγκες απέναντι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ