Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «δίκιο» του κεφαλαίου είναι το άδικο του λαού...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΟΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ για το «από ποιο δίκαιο» θα διέπεται η νέα δανειακή σύμβαση! Θα είναι άραγε το αγγλικό; Θα είναι το ελληνικό; Θα είναι μήπως το ευρωπαϊκό δίκαιο;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η νέα δανειακή σύμβαση - όπως και οι προηγούμενες - δε θα διέπεται από κανένα ...δίκαιο. Θα διέπεται αποκλειστικά από το ...άδικο!

Αυτό το άδικο που λέει ότι οι κεφαλαιοκράτες σωρεύουν κέρδη, δημιουργούν χρέη στα κράτη και στη συνέχεια τα πληρώνουν με τους μισθούς, τα δικαιώματα και τη ζωή τους ολόκληρη οι εργαζόμενοι!

Οσο για τις ...λεπτομέρειες του «δικαίου», πάνω στο οποίο θα βασιστεί, μάλλον είναι το τελευταίο πράγμα με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί κανείς. Μιλούν σαν το ελληνικό δίκαιο να μπορεί να προσφέρει κάτι θετικό.

Σαν να μην μπορούν να το αλλάξουν ...όποτε τους καπνίσει ανάλογα με το τι συμφέρει τους δανειστές, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές ή τις πολυεθνικές. Λες και δεν το έχουν κάνει πάρα πολλές φορές μέχρι σήμερα ή δεν θα το επαναλάβουν στο μέλλον.

ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΡΟ ολίγων εβδομάδων τον - τότε - πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που πανηγύριζε για τα 100 δισ. ευρώ που θα γλιτώσουν οι Ελληνες φορολογούμενοι από την ...φοβερή συμφωνία της 26ηςΟκτώβρη;

Ε, προφανώς, δε θα τα γλιτώσουν ούτε αυτά! Αλλιώς πώς μπορεί να εξηγήσει κανείς όλη αυτή την ιστορία με τις ...συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τον Τ. Νταλάρα του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου;

Ο καθένας καταλαβαίνει ότι όλη αυτή η ιστορία δεν είναι για ...καλό. Εκτός και αν είναι κανείς μεγαλομέτοχος τράπεζας ή τραπεζίτης!

Οπότε ας βάλουμε κι αυτό στα ...πάμπολλα δείγματα που έχουμε μέχρι τώρα για το ότι το 2012 θα είναι μία ακόμη χρονιά νέων αντιλαϊκών μέτρων.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Κι ας θυμόμαστε ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους τελειώσουμε πριν μας τελειώσουν αυτοί... Απλά τα πράγματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ