Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζική παρέμβαση στο Κρατικό της Νίκαιας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
«Κανένας άνεργος να μην πληρώνει εισιτήρια, νοσήλια, εξετάσεις», «πλήρης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Τα αιτήματα αυτά ακούγονταν ασταμάτητα από την ντουντούκα που είχαν στήσει χτες το πρωί στην πύλη του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, εργαζόμενοι, άνεργοι, γυναίκες, που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, στα πλαίσια παρέμβασης που διοργάνωσαν σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, Επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ, σύλλογοι της ΟΓΕ, Επιτροπές Ανέργων, οι Λαϊκές Επιτροπών Περάματος, Κερατσινίου, Νίκαιας και Κορυδαλλού.

Τα πανό που είχαν ξεδιπλωθεί από τη μια και την άλλη μεριά της πύλης όπως αυτό της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος που ανέγραφε: «Ανυπακοή, απειθαρχία στην πολιτική του κεφαλαίου, μπορούμε να τους σταματήσουμε», τα συνθήματα που ακούγονταν ακατάπαυστα, οι ανακοινώσεις οι οποίες μοιράζονταν στον κόσμο που μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο, όλοι άνθρωποι του μόχθου, των εργατικών λαϊκών οικογενειών, ήταν αρκετά για να «ανάψουν» τις συζητήσεις που όλες κατέληγαν στη φράση: «Δεν πάει άλλο».

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο ήταν όταν μια γυναίκα βγήκε από το νοσοκομείο οργισμένη, κρατώντας στο χέρι της και δείχνοντάς το παντού, ένα κομμάτι χαρτί υγείας, το οποίο όπως έλεγε και ξανάλεγε «μου πήραν τα παιδιά αίμα και επειδή δεν υπήρχε βαμβάκι στο μικροβιολογικό, αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν χαρτί υγείας για την πληγή. Θα το κρατήσω να το δείχνω για να φαίνεται η κατάντια τους. Ορίστε, αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο κολαούζος τους. Πόσο ακόμα μπορούμε να τους ανεχόμαστε;».

Η Ελένη εργαζόταν μέχρι πριν από λίγες μέρες στις διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου, με σύμβαση ενός έτους και τώρα είναι απολυμένη: «Δυστυχώς ψήφιζα μέχρι τώρα ΝΔ και περίμενα, όπως κάνουν πολλοί, ακόμα και σήμερα, ότι έτσι θα λυθούν τα προβλήματά του. Ομως, ανεργία υπάρχει και με ΝΔ και με ΠΑΣΟΚ. Δεν με ξεγελάνε άλλο. Ξεκίνησα να συμμετέχω στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ γιατί κατάλαβα ότι εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη, ότι είναι στο χέρι μας να ζήσουμε καλύτερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ