Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ενιαίος στόχος η αναβάπτιση της σοσιαλδημοκρατίας

Θέλουν το λαϊκό κόσμο στη στρούγκα της πολιτικής του κεφαλαίου, την οποία υπηρετούν

Την ιδεολογική «επανατοποθέτηση» του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της «κεντροαριστεράς», ώστε από νέα αφετηρία να επιχειρήσει την εξαπάτηση του λαού, για τον εγκλωβισμό του στους κόλπους της σοσιαλδημοκρατίας, προτείνουν στελέχη του κόμματος. Την ίδια ώρα, πάνω από τους μισούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καλούν τον Γ. Παπανδρέου να ανοίξει τις εσωκομματικές διαδικασίες για την επόμενη μέρα, αμέσως μετά την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου της τρόικας.

Υπέρ ενός «ριζικού μετασχηματισμού» του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Εννέα», λέγοντας όμως ότι δε γνωρίζει αν ο Γ. Παπανδρέου θα εγκαταλείψει την ηγεσία. Εξέφρασε την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παρουσιάσει προεκλογικά «μία άλλη αφήγηση (...) με νέα πρόσωπα και με πειστικότητα» και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να πληγεί η κυβέρνηση Παπαδήμου, γιατί παρότι είναι μεταβατική, μπορεί να χρειαστεί να παίξει έναν ιστορικό ρόλο». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι αυτό που ζούμε στην Ελλάδα είναι μία «συντεταγμένη ελεγχόμενη πτώχευση που βάζει ένα δείκτη ασφαλείας» και τόνισε ότι τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα.

«Δεν είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να πάει στις εκλογές με την ίδια προγραμματική και ιδεολογική πλατφόρμα», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής Κ. Καρτάλης, που σημείωσε ότι οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκινήσουν πριν τις εκλογές. Την «επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ» ζήτησε ο βουλευτής Λ. Γρηγοράκος με συνέντευξή του στο «ΦΛΑΣ», ενώ στον ίδιο σταθμό ο ομόλογός του Δ. Καρύδης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί «ένα τεράστιο πλήγμα στην ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του» και πρέπει να προχωρήσει «σε ειλικρινή αποτίμηση της πορείας» του. Η βουλευτής Σ. Γιαννακά είπε ότι «δεν μπορούμε να πάμε στις εκλογές ούτε με τα ίδια υλικά ούτε με τα ίδια συνθήματα» και ο επίσης βουλευτής Π. Ρήγας σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πορευτεί με τα σημερινά του χαρακτηριστικά ούτε μία μέρα παραπέρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ