Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 22 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ

1822 Οι πρόκριτοι της Νάουσας υψώνουν τη σημαία της επανάστασης. Θα κρατήσουν λιγότερο από δύο μήνες.

1848 Η απαγόρευση ενός συμποσίου στο Παρίσι με θέμα την «καθολική ψηφοφορία» προκαλεί έντονες λαϊκές αντιδράσεις, οι οποίες μετατρέπονται σε επαναστατική εξέγερση, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην ανατροπή της λεγόμενης «ιουλιανής μοναρχίας». Τα γεγονότα στο Παρίσι λειτουργούν σαν σπινθήρας για το ξέσπασμα εξεγέρσεων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

1905 Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα. Οι δεληγιαννικοί κερδίζουν 142 έδρες, έναντι 78 των θεοτοκικών, 13 των ζαϊμικών και 2 ανεξαρτήτων. Ο Θεόδωρος Δεληγιάννης αναλαμβάνει πρωθυπουργός για τελευταία φορά.

1967 Ο πρόεδρος Σουκάρνο της Ινδονησίας μεταβιβάζει, με δημόσια δήλωσή του, όλες τις εξουσίες του στο στρατηγό Σουχάρτο, θέτοντας ως μοναδικό όρο να μη διωχτεί για υποστήριξη των κομμουνιστών κατά την εξέγερση του 1985.

1985 Φορτίζεται το πολιτικό κλίμα στην Κύπρο, καθώς η κυπριακή Βουλή καταδικάζει με ψήφισμά της τους χειρισμούς του Προέδρου Κυπριανού κατά τη συνάντηση κορυφής των ηγετών των δύο κοινοτήτων τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ