Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτική αγυρτεία

Ο Π. Γιαννόπουλος, στέλεχος της ΝΔ, χρέωσε στον Σπύρο Χαλβατζή συμφωνία για συνεργασία στις νομαρχιακές εκλογές, κατά τη διάρκεια συνάντησης που... ποτέ δεν έγινε

Χωρίς να μπει στον κόπο να εξηγήσει τη συναινετική στάση της ΝΔ απέναντι στην κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Νομαρχιακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - όπως για παράδειγμα αυτή εκφράζεται στα κεντρικά όργανα ΕΝΑΕ και ΚΕΔΚΕ - μιλώντας χτες σε δημοσιογράφους στη διάρκεια γεύματος, ο Π. Γιαννόπουλος, στέλεχος της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), δήλωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ανοιχτό σε όλες τις συνεργασίες στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Αρκεί - όπως άφησε να εννοηθεί - να μειωθεί η δύναμη του ΠΑΣΟΚ με το οποίο απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Ομως ο Π. Γιαννόπουλος προχώρησε και σε μια πολιτική αγυρτεία. Ισχυρίστηκε ψευδώς ότι σε έναν κύκλο επαφών που είχε για το ζήτημα, συναντήθηκε με τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του Κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί πως από τη συζήτηση προέκυψε η βούληση συνεργασίας στις εκλογές ακόμα και σε νομαρχιακό επίπεδο. Ομως, εκτός από τις εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις του ΚΚΕ με τη ΝΔ, τόσο γενικά όσο και ειδικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να σημειωθεί ότι η μόνη συνάντηση που υπήρξε μεταξύ των δύο ανδρών ήταν στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε η διοίκηση της ΕΝΑΕ με τα κόμματα προκειμένου να τα ενημερώσει για τις θέσεις της σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Κατά τ' άλλα, ο Π. Γιαννόπουλος είπε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να χρήσει υποψηφίους σε δήμους κάτω των 5.000 κατοίκων, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως μέχρι τα τέλη του χρόνου το κόμμα του θα έχει ανακοινώσει όλος τους υποψήφιους δημάρχους και νομάρχες. Οι σχετικές ανακοινώσεις για τους Δήμους Αθήνας και Πειραιά θα καθυστερήσουν. Στόχος της ΝΔ είναι η νίκη στην Αθήνα από τον πρώτο γύρο. Στο τραπέζι βρέθηκε και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος πρότεινε για υποψήφιο στην Αθήνα τον Στέφανο Μάνο και δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασίες ακόμα και με το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ